Raphael Schutz blir ny utsending fra Israel:

Israelsk UD-topp blir ambassadør til Norge

Fra toppstilling i Utenriksdepartementet til Israels utsending i Norge: Raphael Schutz. Foto: Andorras utenriksdepartement.
Fra toppstilling i Utenriksdepartementet til Israels utsending i Norge: Raphael Schutz. Foto: Andorras utenriksdepartement.

Sjefen for europaavdelingen i Israels utenriksdepartement, Raphael Schutz, blir sendt til Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av tungvekterne i israelsk diplomati, Raphael Schutz, blir ny israelsk ambassadør til Norge, etter at forgjengeren, Naim Araidi, trakk seg etter en skandale i februar.

– Schutz har blitt godkjent i Israel. Det er nå opp til det norske Utenriksdepartementet å behandle saken videre, bekrefter kommunikasjonsansvarlig Beate Mikkelsen ved Israels ambassade overfor ABC Nyheter.

Schutz har tidligere vært ambassadør i fire år i et atskillig større land, Spania.

Derfra dro han med blandede følelser i 2011.

«At jeg personlig har erfart hatet og antisemittismen som eksisterer i det spanske samfunnet, er noe jeg vil ta med meg.», skrev han den gangen.

I nyere tid innkalte Schutz som generaldirektør i UD den nederlandske ambassadøren i Israel til samtale. I januar i år ga han uttrykk for Israels protest mot at et nederlandsk pensjonsfond, PGGM, boikotter investeringer i Israel i protest mot jødiske bosettinger på den palestinske Vestbredden.

Schutz ga klar beskjed om at Israel forventer at nederlandske myndigheter griper inn mot dette.

Schutz har vært kandidat til posten som ambassadør i Norge en tid. VG meldte i april at han var Araidis trolige etterfølger. Nå er beslutningen altså tatt.

Les også: - Utbygging av nye israelske bosettinger er en menneskerett

Personvernpolicy