Kamelen Ali på rømmen i Stjørdal igjen

Kamelen Ali mener tydeligvis at gresset er grønnere på andre siden av gjerdet. Foto: Knut Jegersen / NTB scanpix.
Kamelen Ali mener tydeligvis at gresset er grønnere på andre siden av gjerdet. Foto: Knut Jegersen / NTB scanpix.

For andre dag på rad rømte kamelen Ali fra Cirkus Arnardo i Stjørdal. Om dyrepasseren får på pukkelen vites ikke, men sirkuset har nå iverksatt sikkerhetstiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Driftssjef Are Arnardo sier sirkuset nå har satt inn en vakt som skal følge med kamelen kontinuerlig.

– Det er et risikomoment når han er så sprek, og vi må derfor sette inn tiltak. Vi vurderer også å sette opp enda en tråd som er i en lavere høyde, sier Arnardo til Adresseavisen.

Avisen mener Ali tydeligvis har fått smaken på gresset på utsiden av innhegningen sin. Kamelen ble nemlig funnet onsdag på samme sted hvor den testet det lokale gresstilbudet dagen før.

Se video fra det første «rømningsforsøket» nederst.

– I dag var den på nesten det samme området som i går. Det kom umiddelbart en folkemengde til stedet, og flere biler stoppet opp, sier en av de skuelystne, Knut Erlend Jegersen.

Les saken: Kamel på rømmen i Stjørdal

Han anslår at kamelen Ali oppholdt seg utenfor inngjerdingen i et kvarter før den selv fant veien tilbake til sirkusområdet.

– Det var en syklist som møtte på kamelen. Hun fikk virkelig fart på foten og syklet i ren Tour de France-stil fra den, sier Jegersen.

Tirsdag morgen måtte politiet bistå for å hjelpe kamelen tilbake til sirkuset etter at dyret sto i en rundkjøring i Stjørdal sentrum og spiste gress.

Her nyter kamelen Ali gresset i Stjørdal for første gang:

Personvernpolicy