Hamas avviser våpenhvile

– Minst 13 drepte i angrep nord på Gazastripen

ANGREP: Røyk stiger opp etter det som ifølge øyenvitner var et israelsk luftangrep øst for Gaza by tirsdag. Foto: Suhaib Salem / Reuters / NTB
ANGREP: Røyk stiger opp etter det som ifølge øyenvitner var et israelsk luftangrep øst for Gaza by tirsdag. Foto: Suhaib Salem / Reuters / NTB

Minst 13 palestinere er drept i et israelsk angrep mot Jabaliya nord på Gazastripen, opplyser palestinsk helsepersonell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ofrene døde da flere hus i området ble truffet av artilleriild, ifølge talsmann for nødetatene Asharf al-Qudra.

En talsmann for Hamas-bevegelsen på Gazastripen avviser at de palestinske fraksjonene, inkludert Hamas, er klar for en 24 timer lang våpenhvile

– Når vi får en israelsk forpliktelse med internasjonale garantier om en humanitær våpenhvile, skal vi se nøye på det. Men å erklære en ensidig våpenhvile mens okkupasjonsstyrkene dreper våre barn – det kommer ikke til å skje, sier Hamas-talsmann Sami Abu Zuhri.

Tidligere tirsdag sa den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO at det fra palestinsk hold var vilje til en midlertidig våpenhvile.

– Etter samtaler mellom de palestinske lederne og lederne i Hamas og Islamsk jihad erklærer vi oss rede for en humanitær våpenhvile på 24 timer, sa generalsekretær Yasser Abed Rabbo i PLO.

Det tyske nyhetsbyrået DPA siterte samme mann på at palestinerne har akseptert en ensidig våpenhvile på 48 timer som kan bli forlenget til 72 timer.

Personvernpolicy