Tre omkom og en kritisk skadd i bussulykke i Nord-Trøndelag

Tre personer omkom og en ble kritisk skadd da en turbuss med 17 sveitsere kjørte i en fjellvegg på E6 i Namsskogan tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde 6 kilometer nord for Trones i Namsskogan kommune og ble varslet klokken 11.59 av forbipasserende.

– Tre personer er omkommet, og en pasient ligger på St. Olavs hospital i Trondheim med kritiske skader. De 13 som er på sykehuset på Namsos er uskadd eller lettere skadd, sier fungerende beredskapssjef Paul Georg Skogen ved Sykehuset Namsos til NTB.

Saken fortsetter under bildetDet var store skader på turbussen som kjørte inn i en fjellvegg på E6 i Namsskogan tirsdag. Tre personer omkom i ulykken. Foto: Terje Næss / NTB scanpixDet var store skader på turbussen som kjørte inn i en fjellvegg på E6 i Namsskogan tirsdag. Tre personer omkom i ulykken. Foto: Terje Næss / NTB scanpix

– Bussen vinglet

Arnt Skau og kona Ellen Storli er på bilferie og kjørte som andre bil bak ulykkesbussen.

– Bilen vinglet enormt før ulykken skjedde. Den var over midten på veien mange ganger før den plutselig kjørte ut i grøfta, sier Skau til Trønder-Avisa.

Lastebilsjåfør Johannes Rekonius kom også tidlig til ulykkesstedet og satte seg ned og snakket med en som lå fastklemt under bussen.

– Bussen klemte brystet til mannen. Jeg så kun beinet og hånden. Han holdt først hardt, så begynte han å riste og deretter slapp han taket. Han døde mens jeg holdt ham i hånden, forteller Rekonius til Namdalsavisa.

Saken fortsetter under bildetDet var store skader på turbussen som kjørte inn i en fjellvegg på E6 i Namsskogan tirsdag. Tre personer omkom i ulykken. Personell fra bl.a. Statens vegvesen gjorde undersøkelser etter ulykken. Foto: Terje Næss / NTB scanpixDet var store skader på turbussen som kjørte inn i en fjellvegg på E6 i Namsskogan tirsdag. Tre personer omkom i ulykken. Personell fra bl.a. Statens vegvesen gjorde undersøkelser etter ulykken. Foto: Terje Næss / NTB scanpix

Sveitsere

Det var 16 passasjerer og en sjåfør i ulykkesbussen. Passasjerene var stort sett eldre mennesker. Sjåføren skal være blant de 13 som er sendt til sykehuset i Namsos.

Ifølge beredskapsleder Paul Skogen i Nord-Trøndelag er samtlige passasjerer fra Sveits, skriver Trønder-Avisa.

Det ble gjort omfattende redningsarbeid på stedet, og det jobbes med å identifisere alle involverte.

Sykehuset i Namsos har slått krisealarm og kalt inn alle tilgjengelige ressurser. Det er etablert oppfølging av pårørende via det sveitsiske konsulatet.

Havarikommisjonens folk kom tirsdag fram til ulykkesstedet og innledet etterforskning.

Tynget ambassadør

Bussen er fra Sveits, og den sveitsiske ambassaden i Norge ble raskt informert om ulykken. Det vil bli sendt personale fra ambassaden i Stockholm til Nord-Trøndelag for å bistå de skadde som er brakt til sykehuset i Namsos.

– Jeg er forbløffet over hvor raskt beredskapsetatene har reagert. Samtidig er dette en svært trist sak for de involverte og pårørende, sier Sveits' ambassadør til Norge, Rudolf Knoblauch, til NTB.

Alle nødetater rykket ut til ulykkesstedet. Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge sendte helikopter, og brannmannskap fra Grong og Namsskogan bisto i arbeidet.

Veien er stengt på strekningen Grong – Brekkvasselv ved Trones, opplyser Statens vegvesen.

Saken fortsetter under bildetDet var store skader på turbussen som kjørte inn i en fjellvegg på E6 i Namsskogan tirsdag. Tre personer omkom i ulykken. Foto: Terje Næss / NTB scanpixDet var store skader på turbussen som kjørte inn i en fjellvegg på E6 i Namsskogan tirsdag. Tre personer omkom i ulykken. Foto: Terje Næss / NTB scanpix

– Dårlig veistandard

– Vi har over åtte mil med E6 i kommunen og er dessverre svært vant til ulykker. I slike situasjoner ser vi hvor viktig god beredskap er, sier ordfører Stian Brekkvassmo u Namsskogen til NTB på telefon fra ulykkesstedet.

Ordføreren forteller at det er et presserende behov for å oppgradere veistandarden på E6 fra Steinkjer til grensa til Nordland fylke.

– En av de største risikoene vi utgir oss for som mennesker er å kjøre E6. Bevilgningene går dessverre til steder hvor det er mest mennesker, sier han.

Brekkvassmo opplyser at det ble lagt ny asfalt på ulykkesstedet i sommer.

Glatt

Vegvesenet opplyser til Adresseavisen at det den nyasfalterte strekningen var skiltet med både glatt veibane og humpete vei.

– Asfalten på strekningen var helt nylagt. Da kan det ligge noe olje i overflaten, og derfor er det standard prosedyre å sette opp skilt med glatt veibane. Det var lagt ett lag med asfalt, mens det øvre dekket er halvveis lagt, forteller avdelingsdirektør for veiavdeling i Statens vegvesen i Nord-Trøndelag, Arild Hamrum Norheim, til avisen.

Personvernpolicy