16 personer drept av opprørere på Filippinene

16 personer, inkludert barn, ble drept av militante islamistiske opprørere i et bakholdsangrep sør på Filippinene mandag, ifølge det filippinske forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er sivile og barn blant de 16 døde, sier brigader Martin Pinto som har kommandoen i området.

Den ytterliggående gruppen Abu Sayyaf skal stå bak angrepet, og ifølge Pinto knyttes bakholdsangrepet til en stammefeide. Opprørerne åpnet ild mot to biler like før daggry i byen Talipao. Det var flere politimenn i bilene, men det er ikke kjent om disse er blant de drepte.

Abu Sayyaf skal ha blitt startet opp med penger fra al-Qaida tidlig på 1990-tallet og antas å være tilknyttet al-Qaidas terrornettverk. Gruppen, som har stått bak en rekke terroraksjoner på Filippinene, står på USAs terrorliste. Blant angrepene Abu Sayyaf antas å stå bak, er angrepet på en passasjerferje i 2004, der 116 personer ble drept, borføringer av misjonærer og turister samt halshogging av lokale innbyggere.

Personvernpolicy