Hussain mener terrortrusselen er «ren propaganda»

– Dette er ren propaganda og med på å svartmale muslimer, sier talsmann for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
– Dette er ren propaganda og med på å svartmale muslimer, sier talsmann for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Norske muslimer i Syria forstår ikke hvorfor Norge er truet, sier talsmann for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De som kjemper i Syria, har fokus på områdene Syria, Irak og landene rundt. De har mer enn nok å gjøre der nede med et etablert sharia-styre og deres fokus er å opprettholde det, sier Hussain til TV 2.

Han tror USA eller Israel på en eller annen måte står bak terrortrusselen mot Norge.

– Dette er ren propaganda og med på å svartmale muslimer i tillegg til at det flytter fokus vekk fra Palestinakonflikten. Den samme oppfatningen har de norske som kjemper i Syria. Flere jeg har snakket med der nede, sier dette sannsynligvis blir gjort for å skjule Israels maktmisbruk og okkupasjon av Gazastripen, sier Hussain til kanalen.

Forsker på ekstremisme og islamisme Lars Gule tror imidlertid at det er Den islamske stat (IS) som står bak trusselen mot Norge.

– Det er mest sannsynlig at IS står bak trusselen. Denne militsgruppen i Syria og Irak har en ideologi som tilsier at de vil slåss globalt, selv om de nå konsentrerer seg om det som skjer i Syria og Irak, sier Gule til TV 2.

PST ønsker ikke å kommentere saken overfor kanalen.

Personvernpolicy