Mann siktet etter dødsfall i Eidskog

En mann i 30-årene er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en mann ble funnet død i Eidskog i Hedmark fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede ble pågrepet samme dag, i nærheten av der den døde ble funnet. Søndag kveld opplyser politiet at det er tatt ut en foreløpig siktelse for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Det er funn på stedet hvor mannen ble funnet død, som har ført fram til siktelsen, opplyser politiadvokat Bjørn Erik Pettersen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Mannen i 30-årene har så langt vært i ett innledende avhør.

– Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier mannens forsvarer, Ingunn Camilla Tangen, til NTB.

Den siktede fremstilles for varetektsfengsling i Glåmdal tingrett mandag.

Etterforsket

Den avdøde ble funnet av en politipatrulje utenfor en bolig i Tobøl i Eidskog. Dødsfallet ble etterforsket som mistenkelig.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med flere detaljer om avdøde, som var en bekjent av den siktede.

Både åstedsundersøkelser og avhør av vitner har pågått gjennom helgen. Pettersen sier politiet har gjort mellom ti og tjue avhør, inkludert av naboer og andre personer som har tilknytning til området hvor den døde ble funnet. Kripos har bistått i etterforskningen.

Obduksjon

– Den avdøde vil først kunne bli obdusert mandag, og før den foreløpige obduksjonsrapporten er klar, kan ikke politiet fastslå en dødsårsak, forklarte Pettersen til NTB lørdag.

Politiet vil ikke gjøre flere avhør av den siktede før den foreløpige obduksjonsrapporten er klar, ifølge politiadvokaten.

Personvernpolicy