Ingen lag har trukket seg fra Norway Cup

Fotballbanene på Ekebergsletta i Oslo fredag ettermiddag, dagen før Norway Cup 2014 starter.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Fotballbanene på Ekebergsletta i Oslo fredag ettermiddag, dagen før Norway Cup 2014 starter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

I skyggen av terrortrusselen mot Norge ligger Ekebergsletta i Oslo klar for tusenvis av fotballspillende barn og ungdommer. Bare to lag har droppet åpningsseremonien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Registreringen til Norway Cup begynte fredag ettermiddag. Ingen lag hadde fredag kveld trukket seg fra turneringen, selv om PST frykter et terrorangrep mot Norge i løpet av få dager.

– Vi stoler på politiet. De har nok rimelig kontroll på det som skjer, sier Ørjan Johansen til NTB.

Snakket med laget

Sammen med Vegard Fossem er Johansen lagleder for de 14 år gamle jentene i fotballaget Håkvik. Fredag ettermiddag sto de to laglederne i kø for å registrere spillerne sine til årets turnering.

Sjefene for jentelaget forteller at de har snakket om terrortrusselen med spillerne.

– Vi holdt et fellesmøte sist trening. Vi fortalte at det var kommet en terrortrussel mot Norge, og at det ville være mer politi både i Oslo og på Ekebergsletta. Vi sa også at jentene ville komme til å se bevæpnet politi, forteller Fossem.

Sekretariatet på Norway Cup i Oslo fredag ettermiddag, dagen før fotballturneringen starter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixSekretariatet på Norway Cup i Oslo fredag ettermiddag, dagen før fotballturneringen starter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Spillerne hadde få spørsmål. Vi holdt møtet for å berolige dem, og det ble de nok, sier Johansen.

Økt sikkerhet

Selv om ingen lag har trukket seg fra Norway Cup, har to lag droppet turneringens åpningsseremoni lørdag kveld: Jentelagene Rapid Athens og Konnerud tok torsdag avgjørelsen om å holde seg borte, melder Moss Avis og Drammens Tidende.

Generalsekretær Frode Kyvåg i Norway Cup opplyste torsdag at beredskapen på Norway Cup er hevet som følge av trusselen, men at turneringen avvikles som normalt.

Også hovedstadens politi har oppfordret til at arrangementer i Oslo gjennomføres som planlagt:

– Jeg ville ikke hatt noe problem med å sende barn på en rekke planlagte aktiviteter, sa stabssjef i Oslo politidistrikt Johan Fredriksen torsdag, og nevnte blant annet Norway Cup.

Full aktivitet

Leder i sekretariatet for Norway Cup, Maria Jacobsen, forteller at alt er klart for årets turnering.

– Her er det full aktivitet. Laglederne registrerer spillerne sine, sier Jacobsen til NTB.

Lørdag kveld er det klart for åpningsseremonien, og ifølge Jacobsen har trusselen så langt ikke lagt noen demper på stemningen:

– Ikke i det hele tatt, sier Maria Jacobsen.

Her er oversikten:

Personvernpolicy