PST: Terrorgruppa har reist fra Syria

Politidirektør Odd Reidar Humlegård vurderer hva som skal gjøres med informasjonen om en terrorgruppe på vei til Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Politidirektør Odd Reidar Humlegård vurderer hva som skal gjøres med informasjonen om en terrorgruppe på vei til Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Politiets sikkerhetstjeneste melder at en terrorgruppe har reist fra Syria med Norge som mål, ifølge TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier PSTs fagdirektør for strategisk analyse, Jon Fitje Hoffmann til TV 2.

– Vi fikk opplysninger om at en gruppe personer har reist fra Syria med målsetting om å gjennomføre terrorangrep i Vesten, og Norge er nevnt konkret. Det er utgangspunktet for situasjonen vi har nå, sier Hoffmann.

Han forteller at arbeidet så langt har styrket troverdigheten i disse opplysningene.

Se PSTs pressekonferanse fra torsdag nederst i saken.

– Dette er en veldig spesiell situasjon som hele PST har jobbet med sammen med våre samarbeidspartnere, først og fremst etterretningstjenesten. Mange er involvert i vurderingene og handlingene man gjør på bakgrunn av det, forteller Hoffmann.

Direktøren legger til at de ikke er klar over hvor gruppen befinner seg nå.

Opplysningene blir kjent samme dag som politiet vil vurdere å sette i verk flere tiltak enn de som ble tatt i bruk som følge av terrortrusselen som ble kjent torsdag.

– Vi vil ha telefonmøte med alle politimesterne, få inn situasjonsrapporter, og se om vi skal gjøre ytterligere tiltak, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til TV-kanalen.

Se PSTs pressekonferanse fra torsdag:

Personvernpolicy