Stor skogbrannfare flere steder i landet

n skogbrann mellom Sel og Brennhaug i Oppland tidligere denne måneden førte til at Dovrebanen ble stengt i en periode. Senere i juli er skogbrannfaren stor flere steder i landet på grunn av lite nedbør og høye temperaturer.
Foto: Lasse Stadeløkken / NTB scanpix
n skogbrann mellom Sel og Brennhaug i Oppland tidligere denne måneden førte til at Dovrebanen ble stengt i en periode. Senere i juli er skogbrannfaren stor flere steder i landet på grunn av lite nedbør og høye temperaturer. Foto: Lasse Stadeløkken / NTB scanpix

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel om lokalt stor skogbrannfare flere steder i Norge. I Forsheim i Rana er skogbrannfaren meget stor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Marker kommune i Østfold jobbet brannvesenet torsdag kveld med å etterslukke en skogbrann som hadde brent i mange timer, melder NRK.

Også i Hedmark har det vært skog- og lyngbranner flere steder blant annet i Engerdal. Politiet opplyste på Twitter at det var lynet som antente vegetasjonen.

Faren for skogbrann er stor i Aust-Agder, Telemark, Østfold, Vestfold, Buskerud, Helgeland, Sør-Troms, Finnmarksvidda, Møre og Romsdal og Trøndelag.

Instituttet opplyser at skogbrannfaren vil være høy til det kommer betydelige mengder nedbør de aktuelle stedene.

– Vi advarer alle mot å lage åpen ild i skog og mark, sier branninspektør Ståle Nilsen i brannvesenet i Hamar til Hamar Arbeiderblad.

Personvernpolicy