Vraket av savnet passasjerfly funnet i Mali

Franske soldater har funnet vraket av passasjerflyet fra Air Algerie som forsvant over Mali, melder fransk radio.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om de savnede etter flystyrt i Mali

Det var minst 116 personer om bord i flyet fra Air Algérie som styrtet i Mali torsdag morgen. Tallene er fortsatt usikre. Av disse var:

* 51 fra Frankrike

* 24 fra Burkina Faso

* åtte fra Libanon

* seks fra Algerie

* fem fra Canada

* fire fra Tyskland

* to fra Luxembourg

* en fra Mali, Belgia, Niger, Kamerun, Egypt, Ukraina, Romania og Sveits

* identiteten til tre passasjerer var ikke kjent torsdag kveld

* besetningen på seks er spanske

Kilder: Le Monde, AFP, Reuters

Radiostasjonen BFMTV opplyser at vraket som forsvant tidlig torsdag morgen, er funnet sentralt i Mali.

Passasjerflyet hadde 116 om bord. Algeries luftfartstilsyn bekreftet torsdag ettermiddag overfor Reuters at flyet hadde styrtet.

– Jeg kan bekrefte at flyet har styrtet, sa en funksjonær uten å ville gi detaljer om hvor flyet befant seg eller hva som forårsaket ulykken.

Air Algerie-flyet var på vei fra Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, til Alger, hovedstaden i Algerie.

Passasjerflyet forsvant over Mali like før klokken 4 torsdag morgen.

Av passasjerene om bord var 51 franskmenn, 24 fra Burkina Faso, åtte fra Libanon, seks fra Algerie, fem fra Canada, fire fra Tyskland, to fra Luxembourg og en fra Mali, Belgia, Niger, Kamerun, Egypt, Ukraina, Romania og Sveits, opplyser flyselskapet. Tre personer er fortsatt ikke identifisert, mens besetningen på seks er spanske, ifølge Le Monde.

– 51 franskmenn

Transportminister Jean Bertin Ouedrago sier at flygningen til den algeriske hovedstaden ba om å få endre kurs like etter klokken 3.30 på grunn av en storm i området.

Flygelederne mistet kontakten med flyet 50 minutter etter at det tok av fra hovedstaden i Burkina Faso natt til torsdag.

Flyet skulle landet i den algeriske hovedstaden klokken 6.10 norsk tid. Ifølge AFPs kilder i Air Algerie dreier det seg om et fly av typen McDonnell Douglas MD-83.

Mistet kontakten

Det er den spanske fagforeningen for piloter Sepla som opplyser om den spanske besetningen, og det spanske flyselskapet Swiftair, som driftet flygningen AH5017 på vegne av Air Algerie.

To franske Mirage 2000-jagerfly i området var satt inn i letingen etter det savnede flyet, opplyser det franske militæret. De lette langs ruten som flyet trolig hadde tatt før det forsvant. Frankrikes statsminister François Hollande ga beskjed om at alle militære styrker skulle settes inn for å finne det savnede flyet. Hollande brøt selv av en reise til den franske øya Reunion i Indiahavet da flystyrten ble kjent.

Stor leteaksjon

Situasjonen nord i Mali er fortsatt svært ustabil etter at jihadistiske opprørere erobret store landområder i flere måneder i 2012.

En diplomat i Malis hovedstad Bamako opplyser at det var en kraftig sandstorm nord i landet natt til torsdag. Flyselskapet Air Algerie har iverksatt en beredskapsplan i søket etter flyet, som flyr den fire timer lange ruta mellom Burkina Faso og Algerie fire ganger i uken.

Flere ulykker

Air Algerie ble i 2003 rammet av en alvorlig ulykke da et Boeing 737 styrtet sør i landet kort etter avgang fra Tamanrasset i Sahara, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Kun én av de 103 om bord overlevde ulykken.

I februar i år mistet mer enn 70 mennesker livet da et algerisk militærfly styrtet i fjellene nordøst i det nordafrikanske landet.

Personvernpolicy