Togstrekning på Dovrebanen stengt etter avsporing

Et godstog på Dovrebanen har sporet av mellom Kvam og Otta. Bildet viser et godstog som kjører gjennom Kvam i Gudbrandsdalen. Foto: Jernbaneverket.
Et godstog på Dovrebanen har sporet av mellom Kvam og Otta. Bildet viser et godstog som kjører gjennom Kvam i Gudbrandsdalen. Foto: Jernbaneverket.

Togstrekningen mellom Vinstra og Otta på Dovrebanen er stengt etter at et godstog sporet av onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godstoget sporet av mellom Vinstra og Kvam. Ingen personer kom til skade i hendelsen, opplyser Jernbaneverket på Twitter.

Strekningen mellom Vinstra og Otta ble stengt som følge av hendelsen. Det er uklart når den vil bli åpnet igjen.

– Vi må først få oversikt over hvilke skader det er på sporet, men strekningen blir nok stengt utover kvelden i alle fall, sier pressevakt ved Jernbaneverket Olav Nordli til NTB.

Han opplyser videre at tog mellom Oslo og Trondheim blir berørt av stengingen og at NSB vil forsøke å sette opp alternativ transport

Årsaken til hendelsen er foreløpig uklar.

– Vi kan ikke si noe sikkert før den har vært undersøkt av Jernbaneverket undersøkelseskommisjon, men det er naturlig at mistanken faller på solslyng når det er så varmt som nå, sier Nordli.

Også strekningen mellom Drammen og Holmestrand på Vestfoldbanen ble onsdag ettermiddag stengt for utbedring grunnet solslyng. Strekningen forventes åpnet igjen i løpet av kvelden.

Solslyng inntreffer på grunn av varme og innebærer at jernbaneskinnene utvider seg. Skinnene kan i verste fall bøyes dersom de utvider seg for mye.

Personvernpolicy