Regjeringen vil kutte støtte til voldsofre

Regjeringen vil kutte ekstrabevilgningen på 25 millioner kroner årlig til Kontoret for voldsoffererstatning (KFV). Kontoret frykter kuttforslaget vil rasere dagens tilbud til voldsofre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«En tilbakestilling til et budsjett på 2011-nivå er vi redd vil rasere det tilbudet vi gir i dag», skriver KFV i et brev til Justisdepartementet som Dagsavisen har fått tilgang til.

Stortinget mente etter terrorangrepet 22. juli 2011 at det var nødvendig å øke støtten til KFV for at det skulle være i stand til å behandle det store antallet erstatningssaker etter terrorhendelsene. Kontoret har fått 38 prosent flere saker mellom 2010 og 2014, men likevel vil regjeringen reversere den ekstra støtten til KFV.

Etter at ekstrabevilgningen på 25 millioner kroner ble opprettholdt av den rødgrønne regjeringen både i 2013 og i 2014, har departementet ifølge avisen gitt beskjed om at kontorets driftsmidler blir redusert med 69 prosent fram til 2016. 15 millioner skal fjernes neste år og ytterligere 10 millioner året etter.

– Vi er klar over at vi har fått en ekstrabevilgning som skulle fases ut, men vi hadde håpet at den ble erstattet med en varig styrket støtte. Før terrorangrepet var det en erkjennelse at vi var underbudsjettert, og vi ble fra administrasjonen i Justisdepartementet forespeilet en forsterkning, sier direktør Marit Zahl Jonassen i KFV.

Resultatet av kuttet kan bli økt behandlingstid og en halvering av antall saksbehandlere.

Personvernpolicy