Togene innholdt bare 200 døde

En ukrainsk politimann følger med når toget med de døde ankommer Kharkiv. Her skal de fraktes videre til Nederland med fly. Foto: Gleb Garanich/Reuters - NTB scanpix.
En ukrainsk politimann følger med når toget med de døde ankommer Kharkiv. Her skal de fraktes videre til Nederland med fly. Foto: Gleb Garanich/Reuters - NTB scanpix.

Dermed er det fortsatt kroppsdeler igjen i katastrofeområdet fra flykatastrofen i Øst-Ukraina, ifølge OSSE.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) var tirsdag på befaring i området hvor flyet ble skutt ned over Donetsk.

– Vi observerte mindre kroppsdeler i området, sier OSSE-talsmann Michael Bociurkiw på en pressekonferanse i byen Donetsk.

Toget fraktet levningene

Observatørene var i området etter at de fleste likene og likdelene ble brakt ut av det opprørskontrollerte området i et tog som forlot stedet mandag kveld.

– Vi kunne ikke observere noe oppryddingsarbeid i område, sier Bociurkiw.

Det hvite hus er ikke fornøyd med tilgangen man har fått. Foto: Dave Hunt/EPA - NTB scanpix.Det hvite hus er ikke fornøyd med tilgangen man har fått. Foto: Dave Hunt/EPA - NTB scanpix.

Internasjonale etterforskere har ennå ikke fått full tilgang til katastrofeområdet, uttalte en talsmann i Det hvite hus tirsdag kveld.

Les også: Likene på vei til Nederland

– Toget skal frakte likene til et sted hvor vi kan jobbe

Bare 200 ombord

Det er lederen for det nederlandske rettsmedisinske team, Jain Tuinder, som sier at toget som kom inn til Kharkiv i dag kun inneholder 200 omkomne, noe som er betydelig mindre enn det som er avtalt med opprørerne.

Informasjonen er også bekreftet av ukrainske myndigheter.

Planen var at likene skulle bli overlevert til etterforskere fra Nederland og seks malaysiske eksperter. Rundt 193 av de 298 forulykkede er nederlandske statsborgere.

Alle de 298 menneskene som var om bord i passasjerflyet Malaysian Airlines da det etter alt å dømme ble skutt ned sist torsdag, omkom.

Saken fortsetter under bildetMalaysiske etterforskere ankom krasjstedet tirsdag. Foto: Maxim Zmayev/Reuters - NTB scanpix.Malaysiske etterforskere ankom krasjstedet tirsdag. Foto: Maxim Zmayev/Reuters - NTB scanpix.

Personvernpolicy