Full togstans fra Oslo S og vestover i helgen

Med unntak for de omdirigerte bergenstogene og togene på Gjøvikbanen, blir samtlige ruter til fra og gjennom hovedstaden berørt av vedlikeholdsarbeid i Oslo-området. Foto: Tore Meek / Scanpix
Med unntak for de omdirigerte bergenstogene og togene på Gjøvikbanen, blir samtlige ruter til fra og gjennom hovedstaden berørt av vedlikeholdsarbeid i Oslo-området. Foto: Tore Meek / Scanpix

På grunn av vedlikeholdsarbeid i Oslo-området i helgen, blir det buss for tog fra hovedstaden og vestover. Også tog i retning Lillestrøm og ruter gjennom Oslo blir berørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også regiontogene fra hovedstaden til Kristiansand, Stavanger og Bergen blir berørt av Jernbaneverkets arbeid på infrastrukturen i Oslo-området på går. Sørlandsbanen snur i Drammen, og det blir satt opp buss mellom Drammen og Oslo S, opplyser NSB. Bergensbanen kjøres over Roa uten stopp mellom Oslo og Hønefoss, mens det settes opp buss som følger togenes normale trasé.

Les også: Stengt Nordlandsbane gir forsinkelser

Nesten samtlige ruter berørt

Med unntak for de omdirigerte bergenstogene og togene på Gjøvikbanen, blir samtlige ruter til fra og gjennom hovedstaden berørt. Det gjelder i større eller mindre grad reisende på stasjonene Oslo S, Nationaltheatret, Skøyen, Lysaker, Sandvika, Asker, Drammen, Vikersund, Hønefoss, Bryn, Lillestrøm. Østfoldbanen blir ikke direkte berørt, men reisende som skal vest for Oslo S, må bytte på sentralstasjonen.

Les også: Signalfeil stanser togene vest for Oslo

Setter opp busser

Det settes opp busser på hele eller deler av strekningene Drammen-Oslo S og Lillestrøm-Oslo S. Disse stopper ikke på Nationaltheatret, og NSB anbefaler å bruke Ruters tilbud i hovedstaden for å komme seg til Skøyen eller Oslo S.

– Vi anbefaler reisende på berørte strekninger om å beregne ekstra god tid, og å orienterer seg om detaljene på våre nettsider eller appen, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB persontog.

Også Flytoget vil sette opp busser mellom Oslo S og Drammen.

Personvernpolicy