Nora Konstanse. Det er bare å merke seg navnet

22 år gamle Nora Konstanse Hansen fra Sandnessjøen er en av de artistene du bare vet du vil høre mer om i framtiden. Hør supertalentet spille låta Higher i bilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNESSJØEN (ABC Nyheter): For tre år siden bestemte Nora Konstanse Hansen seg for å gjøre noe med lidenskapen sin. Hun ville bruke ett år på å drive på med musikk, før hun begynte å gjøre noe "såkalt fornuftig".

Hun fikk plass på Paul McCartneys LIPA-skole i Liverpool og begynte å skrive låter. Da hun først begynte, var tilbakemeldingene full av superlativer.

- Så fant jeg plutselig ut at det var bare dette jeg ville gjøre, smiler den sympatiske og dyktige musikeren med den store stemmen.

Les også: Hør Hekla Stålstrenga i Yttersvingen-bilen

Vokalmessig har hun blitt sammenlignet med både Synnøve Sundfør, Joni Mitchell og Kate Bush. Låtene hennes fremstår ofte som historier og menneskelige reiser.

- For meg er det viktig at låtene mine er ekte og at jeg synger om noe jeg kan kjenne meg igjen i, og som andre også forhåpentligvis kan kjenne seg igjen i, sier Nora, med artistnavnet Nora Konstanse, til ABC Nyheter.

Nå har hun ett år igjen på Liverpool Institute of Performing Arts, før hun flytter til Oslo for å satse videre på musikken.

- Målet er å leve av musikken, men jeg vil også kunne nyte veien dit, sier hun.

Nora Konstanse blir av tidligere MGP-general Jostein Pedersen beskrevet i rosende ordelag.

"Hun er en klassisk gudbenådet historieforteller som setter historiene foran seg selv. Nå må Nora Konstanse og de flotte musikerne hute seg ut i den vide store verden og bli stjerner" skrev han etter å ha hørt henne i juni.

Etter konserten i Yttersvingen-bilen kan vi ikke gjøre noe annet enn å si oss enige med Jostein Pedersen.

Nora Konstanse kommer du helt sikkert til å høre mer fra i framtiden. Men aller først kan du høre henne fremføre låten Higher i vår reportasjebil.

Nyt det.

Personvernpolicy