Svenske fra Sandnes kidnappet i Ukraina

Den svenske mannen som skal være kidnappet i Ukraina, står oppført med adresse i Sandnes. Opprinnelig kommer han fra Vest-Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var det russiske nyhetsbyrået Interfax som først meldte at en svensk statsborger var blitt tatt til fange av opprørerne i Øst-Ukraina.

Det er foreløpig ikke kjent hvorfor svensken var i denne delen av landet, heller ikke om han er journalist eller observatør. Ifølge Aftonbladet ble mannen tatt ved en veisperring i nærheten av Perevalsk i Luhansk-regionen søndag.

– Vi kjenner til dette, men UD kommenterer ikke kidnappinger. Vi henviser videre til Rikskriminalpolitiet, sier Lena Tranberg ved det svenske Utenriksdepartementet til Expressen.

– En svensk statsborger er meldt savnet i Ukraina og kan være bortført mot sin vilje, sier Fredrik Kärrholm på Rikskriminalpolitiet til samme avis.

Bor i Sandnes

Ifølge Dagbladet og Aftenbladet så bor svensken i Sandnes. Her har han bodd de to siste årene.

– Han har bodd her i cirka to år, og er etter det jeg er kjent med gift med en kvinne fra Ukraina, sier en nabo av mannen til Dagbladet.

Reiste på ferie

Til VG opplyser styrelederen i sameiet mannen bor i, at han har vært borte fra bostedet i to-tre uker. Styrelederen forteller at mannen flyttet inn i sameiet i juni 2012.

- Han er en presis mann som alltid betaler. Han er en veldig hyggelig fyr som er enkel å prate med, og godt likt på jobb, slik jeg forstår, sier svenskens utleier til avisen.