Sky News beklager oppførsel i Ukraina

Den britiske TV-kanalen Sky News beklager at en av deres journalister rotet gjennom bagasje som var funnet på stedet der et malaysisk passasjerfly ble skutt ned i Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en sending ble journalisten Colin Brazier vist mens han rotet gjennom personlige eiendeler i en åpnet koffert på åstedet. Han holdt opp et nøkkelknippe mens han sa: «Dette skulle vi egentlig ikke gjøre».

Opptaket ble møtt med rasende protester på sosiale medier. Mange krever at Brazier får sparken.

– I dag, mens han rapporterte fra åstedet til MH17-krasjen, reflekterte Colin Brazier over den menneskelige tragedien og viste seerne innholdet av en av ofrenes kofferter. Colin innrømmet straks at dette ikke var riktig, og sa det. Både Colin og Sky News beklager på det dypeste, sa en talsmann for Sky News søndag.

Episoden fant sted samtidig som Australia ba om respekt for levningene av de 298 som døde i katastrofen etter at det var kommet meldinger om at folk tramper rundt på åstedet og hindrer granskningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus