Eksklusiv konsert i bilen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordnorske Hekla Stålstrenga trekker fulle hus på konserter over hele Norge. Men konsert i bil har de aldri hatt før - før Yttersvingen utfordret dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

BRØNNØYSUND (ABC Nyheter): Det har virkelig tatt av for folkrock-bandet Hekla Stålstrenga. Med sin folkemusikkinspirert populærmusikk gjør de suksess på konsertscene og festivaler på kryss og tvers av Norge.

I vår solgte Hekla Stålstrenga ut hovedscenen i Den Norske Opera. Og det på en vanlig onsdag i april.

Les også: Opplev herlige Brønnøysund

Det nordnorske bandet består av drivende dyktige Anne Nymo Trulsen og Ragnhild Furebotten og tre stødige menn Ole Jakob Larsen (trommer), Trond Viggo Solås (kontrabass) og Tore Bruvoll (gitar).

Med sin energiske musikk og gode driv blir bandet av flere medier karakterisert som det nærmeste man kommer en ”supergruppe” i norsk folkemusikk om dagen.

– Vi er alle fra Nordnorge og musikken er basert på nordnorske folketradisjoner og tradisjonsmusikk. Men vi lager masse musikk selv. Så blander vi instrumentaler og bruker gamle og nye tekster, forteller vokalist Anne Nymo Trulsen til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommer er det populære nordnorske folkrock-bandet fullbooket på festivaler rundt om i landet.

Les også: Tilbake til røttene i Brønnøysund

Men da Yttersvingen møtte bandet etter at de hadde spilt på Rootsfestivalen i Brønnøysund i helga, var de sporty nok til å ta utfordringen om å fremføre en låt i vår lille reportasjebil.

Se det fabelaktige resultatet i videoen øverst.