14 palestinere drept i natt

Israel varsler ytterligere opptrapping

LIDELSE: 14 palestinere ble drept i israelske angrep mot Gazastripen natt til søndag, blant dem to barn. Israel varsler nå en ytterligere opptrapping av militærofffensiven. Foto: Reuters / NTB scanpix
LIDELSE: 14 palestinere ble drept i israelske angrep mot Gazastripen natt til søndag, blant dem to barn. Israel varsler nå en ytterligere opptrapping av militærofffensiven. Foto: Reuters / NTB scanpix

Israel varsler opptrapping av bakkeoffensiven på Gazastripen, der minst 14 palestinere, blant dem to barn, er drept i nattens israelske angrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem palestinere ble drept, tre av dem brødre i angrep mot Rafah helt sør på Gazastripen natt til søndag, opplyser sykehuskilder.

Noen timer senere ble fire mennesker drept, en kvinne, to barn og sønnen til Hamas-lederen Khalil al-Hayya, i et angrep mot Shejaiya øst for Gaza by.

Fem andre palestinere ble også drept, i det øyenvitner beskriver som massive angrep fra fly og artilleri.

Les også: Dødstallene stiger på Gazastripen lørdag

Trapper opp

Den israelske hæren varsler nå en opptrapping av bakkeoffensiven på Gazastripen.

– Ytterligere styrker slutter seg nå til forsøket på å bekjempe terror på Gazastripen og etablere en virkelighet der israelske innbyggere kan leve i fred og sikkerhet, heter det i en kunngjøring.

Israelske soldater

Fem israelske soldater er drept siden bakkeoffensiven ble innledet torsdag kveld, den ene av medsoldater inne på Gazastripen og to andre i skuddveksling med Hamas-soldater som hadde tatt seg inn i Israel.

En soldat ble drept av en panserverngranat og en i skuddveksling, opplyser den israelske regjeringshæren.

Israels forsvarssjef Benny Gantz advarer mot ytterligere tap når offensiven trappes opp.

– Det kan bli tøffe tider, sier Gantz.

Sivile ofre

357 palestinere er drept og over 2.400 er såret siden Israel innledet sin militæroffensiv mot Gazastripen 8. juli.

Nærmere 70 prosent av ofrene er ifølge FNs kontor for koordinering av humanitærhjelp (OCHA) sivile og nærmere 80 av de drepte var barn.

To sivile israelere er drept i palestinske rakettangrep mot Israel siden militæroffensiven startet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus