Merkel ber Putin roe ned opprørerne

SNAKKER SAMMEN: Russlands president Vladimir Putin og Tysklands statsminister Angela Merkel snakket nylig om situasjonen i Ukraina da de møttes i Rio. Nå har de diskutert den siste utviklingen over telefon. Foto: Alexey Nikolsky / Reuters / NTB scanpix
SNAKKER SAMMEN: Russlands president Vladimir Putin og Tysklands statsminister Angela Merkel snakket nylig om situasjonen i Ukraina da de møttes i Rio. Nå har de diskutert den siste utviklingen over telefon. Foto: Alexey Nikolsky / Reuters / NTB scanpix

Tyskland og Russland forlanger en objektiv etterforskning av flystyrten i Ukraina. Samtidig blir president Putin bedt om å bruke sin innflytelse over separatistene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom fram av en telefonsamtale mellom Tysklands statsminister Angela Merkel og Russlands president Vladimir Putin. Begge forlanger at det blir innledet fredssamtaler i det uroherjede Øst-Ukraina, og at en objektiv etterforskning av torsdagens flyulykke er nødvendig.

– De ble enige om at en internasjonal og uavhengig kommisjon under ledelse av Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart (ICAO) umiddelbart må få tilgang til vrakstedet, sier tyske myndigheter i en uttalelse.

Videre ba Merkel om at Putin bruker sin innflytelse over separatistene i Ukraina til å dempe spenningene, og at Russland skal legge til rette for at observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) får slippe til på to av russernes grenseposter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus