Mor og sønn kritisk skadd i boligbrann i Stavanger

En åtte år gammel gutt og hans mor ligger på Haukeland universitetssjukehus med kritiske skader etter en boligbrann i bydelen Tasta i Stavanger lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren ble først lagt inn på Stavanger universitetssjukehus med kritiske skader etter brannen. Tilstanden hennes var ustabil, opplyste sykehuset.

– Kvinnen er flyttet til Haukeland, sier operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt til NTB lørdag kveld.

Også den åtte år gamle sønnen ble sendt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med kritiske skader, ifølge sykehuset.

Overtent

– Da vi kom til stedet, var annen etasje overtent, og flammene sto ut av vinduene, sier politiets innsatsleder Ken Gjøran Svensen til Stavanger Aftenblad.

Faren i familien på fire var ikke i huset da brannen startet. Han og den 11 år gamle datteren er tatt hånd om av et kriseteam.

Politiet fryktet først at en leieboer også var i bygningen da brannen brøt ut. Men brannvesenet har nå gått gjennom huset, og det er ingen flere personer i bygningen, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om brannen klokka 8.25. Brannen ble slukket like før klokka 10.

Flere branner

Sør-Rogaland brannvesen har de tre siste månedene rykket ut på åtte alvorlige branner.

– I vår region har to personer omkommet i brann så langt i år. To er alvorlig skadde i brannen i dag. Normalt registrerer vi en eller to omkomne for hele året, så det vi har sett i år er en økning i alvorlige skader, sier Ståle Fjellberg, avdelingsleder for beredskap i brannvesenet i Sør-Rogaland, til Stavanger Aftenblad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus