Islam Net advarer mot nikab-forbud i Norge

NY GJENNOMGANG: Etter at Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, EMD, slo fast at det franske nikab-forbudet ikke er i strid med menneskerettighetene i starten av juli, vil norske politikere fra flere partier ha en ny gjennomgang av saken i Norge. Illustrasjonsfoto. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NY GJENNOMGANG: Etter at Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, EMD, slo fast at det franske nikab-forbudet ikke er i strid med menneskerettighetene i starten av juli, vil norske politikere fra flere partier ha en ny gjennomgang av saken i Norge. Illustrasjonsfoto. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Organisasjonen Islam Net stiller seg kritisk til et forbud mot nikab og burka i Norge. De mener et forbud kan drive unge muslimer til ekstremisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Et forbud kan bidra til økt radikalisering, sier leder i organisasjonen Fahad Queresi til Klassekampen.

Bakgrunn:Nikab og burka kan bli forbudt i Norge

– De ekstreme miljøene er veldig små, men de driver veldig aktiv rekruttering. Og for dem som blir ekskludert fra samfunnet av et sånt forbud, vil et miljø som viser forakt for norske verdier og oppfordrer til vold, virke veldig forlokkende, sier Queresi videre.

Etter at Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, EMD, slo fast at det franske nikab-forbudet ikke er i strid med menneskerettighetene i starten av juli, vil norske politikere fra flere partier ha en ny gjennomgang av saken i Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus