Berlusconi frikjent for sex med mindreårig

FRIKJENT: Silvio Berlusconi er frikjent for sex med marokkanske Karima El Mahroug, kalt  «Hjerteknuseren Ruby». AFP PHOTO / FILES/ FILIPPO MONTEFORTE/GIUSEPPE ARESU
FRIKJENT: Silvio Berlusconi er frikjent for sex med marokkanske Karima El Mahroug, kalt «Hjerteknuseren Ruby». AFP PHOTO / FILES/ FILIPPO MONTEFORTE/GIUSEPPE ARESU

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er frikjent i ankesaken for å ha kjøpt sex av en mindreårig prostituert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Tiltalte frifinnes, sa dommer Enrico Tranfa og måtte hysje på overraskede tilhørere i rettssalen i Milano fredag.

– Over all forventing, sier forsvarer Franco Coppi om avgjørelsen i ankesaken, mens Berlusconi selv ikke var til stede i salen.

Det er imidlertid fortsatt ikke sikkert siste ord er sagt i en sak som har skapt mange sensasjonelle overskrifter. Påtalemyndigheten kan fortsatt anke i det som går under navnet «bunga bunga-saken» i Italia, oppkalt etter det påtalemyndigheten beskriver som erotiske fester hjemme hos Berlusconi.

Var dømt til sju år

Han ble i fjor dømt til sju års fengsel og fradømt retten til å inneha offentlige verv for å ha kjøpt sex av den da 17 år gamle eksotiske danseren Karima El-Mahroug på disse festene.

Mahroug er blitt kjent under navnet «Ruby hjertetyven».

Dommen omfattet også et punkt om å misbruk av stilling ved å ringe til politiet for å få Ruby, som var pågrepet for tyveri, løslatt. Berlusconi har gjentatte ganger nektet for å ha kjøpt sex av den da 17 år gamle Ruby.

– Vi må lese rettens begrunnelse først, sier aktor Piero De Petris ifølge nyhetsbyrået DPA om muligheten for å påklage avgjørelsen i ankedomstolen.

– Endelig har rettferdigheten skjedd fyllest, sier Simone Furlan i Berlusconis parti Forza Italia.

Flere saker

Den 77 år gamle Berlusconi har samtidig med ankesaken vært opptatt med samfunnsstraff på et sykehjem. Den ble han dømt til for skattesvik i en annen sak.

Anklagene om lovbrudd har i det hele tatt kommet på løpende bånd for mediemogulen, milliardæren og den tidligere statsministeren. Han er blant annet blitt anklaget i flere korrupsjonssaker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus