Berlusconi frikjent for sex med mindreårig

FRIKJENT: Silvio Berlusconi er frikjent for sex med marokkanske Karima El Mahroug, kalt  «Hjerteknuseren Ruby». AFP PHOTO / FILES/ FILIPPO MONTEFORTE/GIUSEPPE ARESU
FRIKJENT: Silvio Berlusconi er frikjent for sex med marokkanske Karima El Mahroug, kalt «Hjerteknuseren Ruby». AFP PHOTO / FILES/ FILIPPO MONTEFORTE/GIUSEPPE ARESU
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er frikjent i ankesaken for å ha kjøpt sex av en mindreårig prostituert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tiltalte frifinnes, sa dommer Enrico Tranfa og måtte hysje på overraskede tilhørere i rettssalen i Milano fredag.

– Over all forventing, sier forsvarer Franco Coppi om avgjørelsen i ankesaken, mens Berlusconi selv ikke var til stede i salen.

Det er imidlertid fortsatt ikke sikkert siste ord er sagt i en sak som har skapt mange sensasjonelle overskrifter. Påtalemyndigheten kan fortsatt anke i det som går under navnet «bunga bunga-saken» i Italia, oppkalt etter det påtalemyndigheten beskriver som erotiske fester hjemme hos Berlusconi.

Var dømt til sju år

Han ble i fjor dømt til sju års fengsel og fradømt retten til å inneha offentlige verv for å ha kjøpt sex av den da 17 år gamle eksotiske danseren Karima El-Mahroug på disse festene.

Mahroug er blitt kjent under navnet «Ruby hjertetyven».

Dommen omfattet også et punkt om å misbruk av stilling ved å ringe til politiet for å få Ruby, som var pågrepet for tyveri, løslatt. Berlusconi har gjentatte ganger nektet for å ha kjøpt sex av den da 17 år gamle Ruby.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må lese rettens begrunnelse først, sier aktor Piero De Petris ifølge nyhetsbyrået DPA om muligheten for å påklage avgjørelsen i ankedomstolen.

– Endelig har rettferdigheten skjedd fyllest, sier Simone Furlan i Berlusconis parti Forza Italia.

Flere saker

Den 77 år gamle Berlusconi har samtidig med ankesaken vært opptatt med samfunnsstraff på et sykehjem. Den ble han dømt til for skattesvik i en annen sak.

Anklagene om lovbrudd har i det hele tatt kommet på løpende bånd for mediemogulen, milliardæren og den tidligere statsministeren. Han er blant annet blitt anklaget i flere korrupsjonssaker.