Frp-ere åpner for å sette Hamas på terrorliste

SKEPTISK: – Jeg synes ikke det er naturlig at Hamas er en forhandlingspart i Midtøsten. Det er ikke naturlig å forhandle med noen som mener at alle jøder er et legitimt mål, sier Frp-politikeren til Klassekampen. Foto: NTB/Scanpix
SKEPTISK: – Jeg synes ikke det er naturlig at Hamas er en forhandlingspart i Midtøsten. Det er ikke naturlig å forhandle med noen som mener at alle jøder er et legitimt mål, sier Frp-politikeren til Klassekampen. Foto: NTB/Scanpix

Fremskrittspartiets stortingsgruppe er åpen for å diskutere hvilke terrorlister Norge bør følge. Christian Tybring-Gjedde mener EUs terrorliste, der Hamas står oppført, bør følges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har lenge vært kjent at norske diplomater har hatt kontakt med Hamas-representanter, noe også utenriksminister Børge Brende (H) bekreftet overfor NTB i desember. Hamas står ikke på FNs terrorliste, men organisasjonen står oppført på EUs og USAs terrorlister.

Tybring-Gjedde, som sitter i Stortingets forsvars- og utenrikskomité, mener det er viktig å få tilgang til all informasjon som er tilgjengelig, og at Norge derfor ikke bør begrense seg til FNs terrorliste, skriver Klassekampen.

Ikke forhandlingspart

– Jeg synes ikke det er naturlig at Hamas er en forhandlingspart i Midtøsten. Det er ikke naturlig å forhandle med noen som mener at alle jøder er et legitimt mål, sier Frp-politikeren til avisen.

Partikollega og stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen opplyser at Frps stortingsgruppe er åpen for å diskutere hvilke terrorlister Norge bør følge.

– Jeg synes det er lurt at man ser mot både FNs og EUs liste. Det er viktig å ha et bredest mulig perspektiv, og vi bør være forsiktige med å låse oss til én liste, sier han.

Han er likevel mindre sikker på om Norge bør kalle Hamas terrororganisasjon.

– Det er et interessant spørsmål. Problemet er: Hvor går skillelinjen mellom det å være frihetsforkjemper og terrorist? Det blir ofte ikke avgjort før etterpå, sier Ellingsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus