16 drept, 90 såret på Gazastripen

Til sammen 16 mennesker, blant dem fire sivile, ble tirsdag drept av israelske bomber på Gazastripen, ifølge helsepersonell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødstallet etter luftangrepene på Gazastripen har steget til 16, hvorav fem er barn, opplyser palestinsk helsepersonell til DPA.

Blant de 16 drepte tirsdag var ti sivile, ifølge leger på Gazastripen. Tidligere er det kjent at minst fem av de drepte var væpnede palestinere.

Ifølge helsepersonell ble sju mennesker drept og ytterligere 25 såret i ett enkelt angrep på et hus tilhørende et Hamas-medlem i byen sør på Gazastripen.

Fire sivile døde

Det palestinske innenriksdepartementet opplyser tirsdag ettermiddag at seks personer er drept i et angrep på et hus tilhørende et Hamas-medlem. Ifølge helsepersonell kostet angrepet i den sørlige byen Khan Yunis på Gazastripen sju menneskeliv.

Blant dem var fire sivile, opplyser talsmann Ashraf al-Qudra i ambulansetjenesten på Gazastripen til nyhetsbyrået DPA. Ytterligere 25 ble såret, blant dem barn, ifølge ham.

Ifølge lokale innbyggere var det andre gang huset ble bombet tirsdag. Etter det første angrepet skal folk ha samlet seg på taket som «menneskeskjold» i håp om at det ville forhindre flere angrep. Det israelske forsvaret IDF hadde ingen umiddelbar kommentar til opplysningene.

Kort tid senere ble to palestinere drept og flere såret i et luftangrep i Shejaia, øst for Gaza by, ifølge Qudra.

Les også: Israel kaller inn 40.000 soldater

Hamas-medlemmer drept

Tidligere tirsdag ble tre palestinere drept i et luftangrep mens de satt i en sivil bil i Darjai-området i sentrum av Gaza by. Antall ofre var tidligere oppgitt å være fire, men Qudra korrigerte siden dette.

Ifølge familiemedlemmer var samtlige militante Hamas-medlemmer, blant dem Mohammad Shaaban, som er en høytstående leder i Hamas' væpnede fløy. IDF bekrefter at Shaaban var målet.

I et annet luftangrep i nærheten av flyktningleiren Nusseirat ble en mann drept. Øyenvitner beskriver også ham som militant Hamas-medlem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus