Fire tsjekkiske soldater drept i Afghanistan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire tsjekkiske NATO-soldater, ti sivile og to politimenn ble drept i et selvmordsangrep i den østlige provinsen Parwan i Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NATO opplyser at alliansen har mistet fire soldater i angrepet. De nevner ikke hvilken nasjonalitet de døde har, men en talsmann for forsvarsledelsen i Tsjekkias hovedstad Praha opplyser at de fire var tsjekkere. En annen tsjekker ble alvorlig skadd i angrepet.

Ifølge politiet i Parwan ble ytterligere ti sivile og to politimenn drept da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta i nærheten av en militærpatrulje.

– For to dager siden ble det skutt en rakett fra landsbyen Qalandar Khil som traff Bagram-basen, og i morges reiste afghanske styrker og ISAF-soldater sammen ut for å undersøke saken. Gruppen ble angrepet av en selvmordsbomber på sykkel, opplyser Ziaul Rahman Sayedkhili fra politiet i provinsen.

Angrepet er det største mot utenlandske styrker så langt i år, og Taliban har tatt på seg ansvaret. De hevder å ha drept 15 spesialsoldater fra USA. Det er ikke uvanlig at terrororganisasjonen overdriver dødstallene ved angrep de har utført.

Rundt 3.450 NATO-soldater har mistet livet i Afghanistan siden operasjonene startet i 2001. Det finnes fortsatt rundt 50.000 NATO-soldater i landet. 120 av disse er fra Norge.