Fire tsjekkiske soldater drept i Afghanistan

Fire tsjekkiske NATO-soldater, ti sivile og to politimenn ble drept i et selvmordsangrep i den østlige provinsen Parwan i Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO opplyser at alliansen har mistet fire soldater i angrepet. De nevner ikke hvilken nasjonalitet de døde har, men en talsmann for forsvarsledelsen i Tsjekkias hovedstad Praha opplyser at de fire var tsjekkere. En annen tsjekker ble alvorlig skadd i angrepet.

Ifølge politiet i Parwan ble ytterligere ti sivile og to politimenn drept da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta i nærheten av en militærpatrulje.

– For to dager siden ble det skutt en rakett fra landsbyen Qalandar Khil som traff Bagram-basen, og i morges reiste afghanske styrker og ISAF-soldater sammen ut for å undersøke saken. Gruppen ble angrepet av en selvmordsbomber på sykkel, opplyser Ziaul Rahman Sayedkhili fra politiet i provinsen.

Angrepet er det største mot utenlandske styrker så langt i år, og Taliban har tatt på seg ansvaret. De hevder å ha drept 15 spesialsoldater fra USA. Det er ikke uvanlig at terrororganisasjonen overdriver dødstallene ved angrep de har utført.

Rundt 3.450 NATO-soldater har mistet livet i Afghanistan siden operasjonene startet i 2001. Det finnes fortsatt rundt 50.000 NATO-soldater i landet. 120 av disse er fra Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus