– Jeg har aldri kastet ut noen

Finn Kalvik beklager at en person måtte forlate salen under en konsert under Egersund Visefestival i helgen. Heiko Junge (NTB scanpix)
Finn Kalvik beklager at en person måtte forlate salen under en konsert under Egersund Visefestival i helgen. Heiko Junge (NTB scanpix)

Finn Kalvik snakker ut om hvordan han opplevde hendelsen da en funskjonshemmet kvinne forlot konserten hans i Egersund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skapte store overskrifter da det mandag ble kjent at musikeren Finn Kalvik fikk nok av forstyrrelser fra salen under en konsert i helgen.

En funksjonshemmet kvinne forlot konserten sammen med to ledsagere etter å ha blitt snakket til av artisten.

Til VG sier Kalvik at han hadde vanskeligheter med å konsentrere seg under opptredenen.

«Jeg ba ikke noen om å forlate konserten min! Etter å ha blitt avbrutt i tre sanger, stoppet jeg mitt i den fjerde sangen og henvendte meg til ham/henne (det var så mørkt i salen så jeg kunne ikke se vedkommende) og sa at jeg kom til å få problemer med å gjennomføre konserten med så mange forstyrrelser med rop og utbrudd. Det var helt umulig å konsentrere seg!», skriver han i en epost til avisen.

Bakgrunn: – Kalvik kastet ut funksjons­hemmet fan fra konsert

Legger seg flat

Musikeren beklager nå hendelsen og forklarer at han trodde kvinnen var full.

«Jeg gikk ut i fra at en eller flere av dem var beruset. Jeg er da vel ikke en bølle som kaster ut uføre mennesker som har kommet for å høre meg synge og spille, slik VG fremstiller meg i overskriften sin 7. juli», skriver han.

Jens Petter Gitlesen, leder i Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU), sier til Aftenbladet at han tror det hele dreier seg om en misforståelse.

– Jeg tror ikke Finn Kalvik mente å være ufin. Svært få ønsker å være det mot personer med utviklingshemming. Sannsynligvis er det snakk om en misforståelse. Ingen mennesker er ufeilbarlige, og i denne saken finnes det en hel mengde måter å skvære opp på. Ut fra det jeg har lest, har jeg i hvert fall ikke noe grunnlag for å fordømme Finn Kalvik, sier Gitlesen.

– Svært leit for henne

Kvinnens bror og verge, Henning Jakobsen, sier til avisen at søsteren tok hendelsen tungt.

– Dette var svært leit for henne. Etter min mening måtte det være mulig å se hvilke tilstand hun er i. Hvis det var slik at Kalvik mente hun var beruset, måtte det vel ringe en bjelle når han så at det måtte to personer til for å geleide henne ut av salen.

– Det kan være at hun forstyrret, men en profesjonell musiker må kunne takle en slik situasjon, sier Jakobsen til Aftenbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus