Ni skutt og drept i Chicago under feiringshelg

En politimann undersøker åstedet der en mann ble skutt i Chicago søndag kveld. Foto: Sun-Times Media (AP Photo)
En politimann undersøker åstedet der en mann ble skutt i Chicago søndag kveld. Foto: Sun-Times Media (AP Photo)

Så mange som ni personer ble drept og 53 ble skadd i skyteepisoder i Chicago i løpet av den amerikanske nasjonaldagsfeiringen i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra torsdag til og med søndag var det 50 separate skyteepisoder i den tredje største byen i USA. Bare søndag var det 21 skyteepisoder, opplyser politiet i Chicago.

Fem ble skutt av politiet, tre av disse skal ha trukket våpen mot tjenestemenn og minst to av dem døde av skadene. En fjerde mann ble skutt og alvorlig såret av politiet etter å ha fortalt om at han hadde et våpen.

Mandag kunne det plusses på ytterligere fem nye døde og 27 flere skadde på den dystre statistikken, skriver avisen the Chicago Tribune.

Overbetjent Garry McCarthy kaller volden uakseptabel og mener utviklingen delvis henger sammen med spredning av skytevåpen. Han forteller at medlemmer i kriminelle gjenger og kriminelle gjengangere verner om våpnene sine og heller vil bruke våpenet mot politiet enn å gi det fra seg, og mener årsaken er for svake lover.

Overbetjenten har flere ganger krevd at straffene for våpenkriminalitet økes.

På tross av voldsbølgen i helgen er det en nedgang i antallet skuddrepte sammenlignet med samme periode i fjor. I 2013 lå tallet på 196, mens tallet i år ligger på 185.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus