Færre tiggere i Oslo i sommer

FÆRRE ENN FØR: ANtall tiggere i hovedstaden har gått ned siden i fjor sommer. Foto: NTB scanpix
FÆRRE ENN FØR: ANtall tiggere i hovedstaden har gått ned siden i fjor sommer. Foto: NTB scanpix

Flere hjelpeorganisasjoner melder om en klar nedgang i antall tiggere i hovedstaden denne sommeren. I andre byer er antallet stabilt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frelsesarmeen har registrert en nedgang fra 255 tilreisende i mars til 70 i juni på tilbudet til fattige reisende i Oslo, skriver VG.

Overfor NRK bekrefter Børre Arnøy i Kirkens Bymisjon at presset på deres akutte overnattingstilbud er mindre i år enn i fjor på samme tid.

– Vårt prosjekt «Rom for fattige tilreisende» møter mange i denne gruppen, og de sier også at det virker som det er færre her nå, sier Arnøy.

Til VG sier en anonym kvinne som selger magasinet «Folk er Folk» at ryktet om et tiggerforbud har ført til at mange tiggere har begynt å søke til andre steder i Europa.

Andre tiggere sier til avisen at hovedgrunnen er at det er lite penger å hente om sommeren fordi det er så få nordmenn i gatene i fellesferien.

Ifølge Frelsesarmeens leder for rusomsorg, Knut Haugsvær, er tallene i andre byer i Norge der Frelsesarmeen har et tilbud, som Trondheim og Kristiansand, stabile. Han tror likevel at noe av nedgangen i Oslo kan tilskrives at det er færre tiggere enn vanlig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus