Mattilsynet: Ingen feil ved hundeholdet i Selbu

Et to år gammelt barn døde etter å ha blitt bitt av en hund på Dragsten i Selbu kommune i Sør-Trøndelag fredag. (Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix)
Et to år gammelt barn døde etter å ha blitt bitt av en hund på Dragsten i Selbu kommune i Sør-Trøndelag fredag. (Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix)

Mattilsynet fant ingen feil i sitt siste tilsyn ved gården der en to år gammel jente døde etter å ha blitt bitt av en hund fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet arbeider fortsatt med å samle inn mest mulig informasjon etter ulykken som skjedde hjemme på familiens gård på Dragsten i Selbu kommune i Sør-Trøndelag fredag formiddag.

Blant annet vil politiet se på hundeholdet på gården, opplyste lensmann Morten Kulseth i Selbu og Tydal til NTB mandag morgen.

Derfor ba politiet om en rapport fra sist tilsyn Mattilsynet gjennomførte ved gården. Mandag ettermiddag hadde lensmannen mottatt rapporten.

– Ut ifra det som står der hadde Mattilsynet ingen ting å bemerke, sier Kulseth til NTB.

Rapporten er datert 1. november 2013.

Falt på bakken

Toåringen ble bitt fredag da hun og hennes storesøster på åtte år befant seg inne i en hundegård med over 20 hunder. Ifølge toåringens mor skal jentas åtte år gamle søster ha gått bort til hundegården for å gi hundene vann, skriver VG.

Toåringen la merke til dette og fulgte etter. Hun skal da ha kommet seg inn uten at noen la merke til det, gjennom både uthuset og en dør som førte ut til hundeinnhegningen.

Ifølge den eldste av jentene som observerte dette, falt lillesøsteren ned på bakken da hun hadde kommet seg inn i innhegningen og ble bitt i halsen av en av hundene, opplyser moren.

Toåringen ble brakt til St. Olavs hospital i Trondheim, men døde senere av skadene.

Ikke avhørt

Toåringens pårørende er foreløpig ikke avhørt, men det er gjort avtale om at det vil bli gjennomført avhør av de voksne i familien i løpet av uken.

Kulseth sier familien er i en vanskelig situasjon og at politiet har valgt å ikke være påtrengende. Informasjon fra personer som er litt mer perifere har startet.

Helse- og sosialenheten i Selbu kommune sendte fredag et psykososialt team til gården for å bistå de berørte. Familien tilhører et hundekjørermiljø.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus