Mann pågrepet etter bombetrussel i Bohuslän

Politiets bombegruppe, brann- og ambulanspersonell på plass i Bärfendal i Dingle kommune i Bohuslän søndag. Foto: Robert Betzehag (TT)
Politiets bombegruppe, brann- og ambulanspersonell på plass i Bärfendal i Dingle kommune i Bohuslän søndag. Foto: Robert Betzehag (TT)

Store politiressurser rykket søndag ut da en mann truet med å utløse en sprengladning på en gård i Bärfendal i Bohuslän i Sverige. Mannen ble pågrepet ved 21-tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alt gikk etter planen, og ingen kom til skade, opplyser politiets pressetalsmann Christer Fuxborg.

Det var ved 11-tiden søndag formiddag at politiet fikk kjennskap til at en mann hadde truet med å sprenge noe dersom noen uvedkommende nærmet seg eiendommen hans.

Bombeeksperter ble tilkalt, et stort område rundt gårdsbygningene ble sperret av, og innbyggerne i nærområdet ble evakuert. Aftonbladet erfarte at mannen i 50-årsalderen hadde tilgang til rundt 20 kilo sprengstoff, og at han skulle ha lagt ut flere sprengladninger på tomten sin.

Motivet for mannens oppførsel var søndag kveld ikke klart. Han hadde ikke rettet trusselen mot noen spesifikke personer eller bygninger, og politiet er tilbakeholdne med opplysninger om hendelsen.

Politiets forhandlere klarte å få kontakt med mannen rundt én time før han ble pågrepet. Mannen skulle avhøres i løpet av kvelden søndag, og politiets teknikere skulle gjennomsøke eiendommen, som består av flere bygninger, på jakt etter sprengstoff. Mannen skal ikke være kjent av politiet fra før.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus