Fylkesnemnda gir foreldrene medhold i bortføringssaken

I dette området ved Kongsvinger ble de to søstrene bortført av maskerte menn. Nå har Fylkesnemnda for barnevernssaker bestemt at jentene skal tilbakeføres til sine foreldre.
Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
I dette området ved Kongsvinger ble de to søstrene bortført av maskerte menn. Nå har Fylkesnemnda for barnevernssaker bestemt at jentene skal tilbakeføres til sine foreldre. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Fylkesnemnda for barnevernssaker har bestemt at de to bortførte søstrene fra Kongsvinger skal tilbakeføres til sine foreldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat John Christian Elden, som representerer barnas far Mansur Mahashev (43), bekrefter at han har fått et nytt vedtak fra Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus, melder Dagbladet.

Faren er etterlyst for å ha bortført sine to biologiske døtre på 6 og 8 år fra fosterhjemmet på Austmarka utenfor Kongsvinger 10. juni. 43-åringen er fortsatt etterlyst internasjonalt, mens jentenes biologiske mor er i Norge.

Les også: - Siktet barnefar er i Russland med døtrene

Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus har enstemmig kommet til at kommunens forslag om å overta omsorgen for de to jentene ikke skal tas til følge fordi vilkårene for omsorgsovertakelse ikke er oppfylt.

I en tekstmelding til NRK skriver politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt at hun ennå ikke har sett vedtaket.

Bakgrunn: To jenter bortført på Kongsvinger

«Politiets etterforskning av handlingene på stedet vil imidlertid uansett ikke påvirkes av Fylkesnemndas avgjørelse av hvem som skal ha omsorgsretten for barna», skriver hun blant annet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus