Første Tour-seier for Nibali

Italieneren Vincenzo Nibali vant søndagens etappe i Tour de France, som stortet opp i York og endte opp i Sheffield, England. Foto: Peter Dejong (AP Photo)
Italieneren Vincenzo Nibali vant søndagens etappe i Tour de France, som stortet opp i York og endte opp i Sheffield, England. Foto: Peter Dejong (AP Photo)

Vincenzo Nibali tok karrierens første etappeseier i Tour de France søndag. Italieneren overtok også den gule ledertrøyen i rittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nibali støtet snaut to kilometer fra mål, og ingen tok opp jakten på Astana-rytteren. Han sikret seieren foran Greg Van Avermaet og Michal Kwiatkowski.

Etappen var 201 kilometer lang og gikk fra York til Sheffield i England.

Alexander Kristoff gjorde en solid jobb på etappen, og den norske Katjusja-rytteren kom i mål 35 sekunder etter Nibali. Han ble nummer 37.

– Jeg satt ikke med helt inn, men det var nesten. Det var bedre enn forventet. Siden jeg satt så lenge, hadde jeg håpet å klare det hele veien, men det gikk for fort i den siste bakken. Jeg slet med tendenser til krampe, sa Kristoff til TV 2.

Nibali ligger to sekunder foran Peter Sagan i sammendraget.

Briten Mark Cavendish måtte bryte rittet før starten på søndagens etappe. Han veltet på oppløpet under åpningsdistansen lørdag og pådro seg skulderskade.

Mandag skal det sykles en 155 kilometer lang etappe fra Cambridge til London.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus