Oljeservicearbeiderne enige med arbeidsgiverne

Industri Energi og arbeidsgivere i Norsk olje og gass ble natt til søndag enige i meklingen om oljeserviceavtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt, og det ble oppnådd enighet rundt fire timer på overtid, opplyser Leif Sande, Forbundsleder i Industri Energi, til NTB.

I alt 78 medlemmer i Industri Energi ville i første omgang gått ut i streik dersom partene ikke hadde blitt enige.

24.000 kroner

Meklingsresultatet innebærer en lønnsutvikling for oljeservice på til sammen 24.000 kroner fra 1. juni og fram til nyttår.

– Forhandlingsutvalget anbefaler meklingsresultatet. Det innebærer en fortsettelse av harmoniseringen av oljeserviceavtalen opp mot avtalene som gjelder for andre fagarbeidere offshore, sier Leif Sande.

Meklingsløsningen sendes nå på uravstemning, med frist til 7. august for tilbakemelding til Riksmekleren.

– Strukket oss langt

– Vi har strukket oss så langt vi kunne i meklingen, nå håper vi Industri Energis medlemmer stemmer ja til meklingsløsningen, sier Jan Hodneland forhandlingsleder for Norsk olje og gass.

Fagforbundene Industri Energi og Safe brøt forhandlingene med Norsk olje og gass om oljeserviceavtalen i mai, og meklingen har pågått siden fredag.

Safe møter motparten til mekling 15. og 16. august.

Oljeserviceavtalen gjelder selskaper som leverer tjenester til oljeselskap og borebedrifter, og omfatter 6.700 av Industri Energis medlemmer ansatt iblant andre Schlumberger, Halliburton, Aker Subsea, Baker Hughes, Weatherford, Subsea 7 og Falck Nutec.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus