Israelsk avis: En tatt for medvirkning til drap på tenåringer

De tre tenåringene Eyal Yifrah (t.v.), Gil-Ad Shaer og Naftali Fraenkel ble bortført og drept og i juni. Foto: Reuters / NTB scanpix
De tre tenåringene Eyal Yifrah (t.v.), Gil-Ad Shaer og Naftali Fraenkel ble bortført og drept og i juni. Foto: Reuters / NTB scanpix

En mann er pågrepet, mistenkt for medvirkning til drap på tre israelske tenåringer. To andre navngitte Hamas-medlemmer skal være mistenkt i saken, ifølge avisa Times of Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pågrepne Husam Dofsh benekter anklagene, melder VG , som siterer den israelske avisen.

I tillegg til Dofsh skal israelske myndigheter ha navngitt to Hamas-medlemmer som hovedmistenkte for handlingen.

Ifølge avisen er Dofsh tidligere medlem av islamistgruppen Hamas. Pågripelsen skjedde i byen Hebron på Vestbredden lørdag.

Bakgrunn: Fordømmer drap på israelske tenåringer

Dofsh har vært savnet fra hjemmet sitt siden drapene. Han ringte selv til en nyhetsredaksjon fredag etter at det samme dag ble rapportert at han var mistenkt for å ha hjulpet til i bortføringen og drapene på tenåringene. Han sa da at han ringte hjemmefra og insisterte på at han ikke har tatt del i kidnappingen. Dofsh ble tatt av israelske soldater på en kafé like etter telefonsamtalen.

Tenåringene – to av dem 16 år og en 19 år – ble funnet 30. juni etter å ha blitt bortført 12. juni.

Avisen melder videre at det israelske militæret har gjennomsøkt huset til Dofshs familie i Hebron flere ganger siden bortføringen av de tre tenåringene. Dofsh skal imidlertid ikke ha vært hjemme under aksjonene.

Les også: 15 år gammel amerikaner banket opp av israelsk politi

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus