Mor knivdrepte fransk lærer foran elever

En kvinnelig lærer ble fredag knivdrept foran sine elever på en barneskole i den franske byen Albi. Angriperen var en mor som ifølge franske myndigheter har psykiske problemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet på den 34 år gamle læreren skjedde fredag morgen idet elevene var i ferd med å starte på sin siste skoledag før sommerferien.

Moren dukket opp i klasserommet på Edouard Herriot barneskole med en kniv og stakk læreren, Fabienne Terral-Calmes, foran skrekkslagne elever, opplyser franske tjenestemenn

Den 34-årige læreren, som var mor til to unge jenter, døde på stedet mens helsepersonell prøvde å redde livet hennes.

Etter å ha begått knivdrapet, flyktet den 47 år gamle moren til sitt hjem, men kort tid etter ble hun pågrepet av politiet.

Datteren elev ved skolen

Det er foreløpig uklart om angriperens datter, som begynte som elev på skolen for omtrent halvannen måned siden, var i klasserommet under drapet.

– Dette er en forferdelig handling, et drap, et drap på en lærer i klasserommet hennes foran studentene hennes, av en kvinne som tilsynelatende lider av betydelige psykiske problemer, sa Frankrikes utdanningsminister Benoit Hamon til journalister i Albi.

– Det offentlige skolevesenet har mistet en fantastisk lærer, sa Hamon.

Sjefen for den lokale foreldreforeningen, Sandrine Soliman, sa at hun hadde snakket med skolen og blitt fortalt at «det ikke var noen spesielle problemer mellom læreren og denne kvinnen.»

Edouard Herriot barneskole underviser 284 elever mellom tre og elleve år.

Må beskyttes bedre

Under besøket på skolen sa utdanningsministeren at det må gjøres mer for å beskytte institusjoner og lærere.

Frankrikes president François Hollande har tilbudt full støtte fra regjeringen til dem som er involvert.

– Alle statlige tjenester vil bli mobilisert for å ta vare på disse barna og de ansatte som var vitne til denne forferdelige tragedien, sier presidenten i en uttalelse.

Hendelsen skjer samtidig som det er bekymring i Frankrike for angrep på lærere.

Torsdag ble det publisert en studie som viser at det er dobbelt så sannsynlig at utdanningsarbeidere blir truet som folk i andre yrker.

Studien som er utført av det statlige statistikkbyrået INSEE, viser at 12 prosent av utdanningsarbeidere har vært utsatt for trusler og verbalt misbruk. Kun 0,6 prosent av arbeiderne har imidlertid meldt om å ha blitt utsatt for fysiske angrep.

De siste fire år har fire lærere i Frankrike blitt drept i forbindelse med jobben, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus