Fortsatt kritisk for jenta som ble bitt av hund i Selbu

Et to år gammelt barn er alvorlig skadd etter å ha blitt bitt av en hund på Dragsten i Selbu kommune i Sør-Trøndelag fredag. Foto: Henrik Sundgård (NTB scanpix)
Et to år gammelt barn er alvorlig skadd etter å ha blitt bitt av en hund på Dragsten i Selbu kommune i Sør-Trøndelag fredag. Foto: Henrik Sundgård (NTB scanpix)

Tilstanden er fortsatt kritisk for den to år gamle jenta som fredag ble bitt av en hund i Selbu kommune i Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skadene er meget alvorlige, og hun er til operasjon, meldte St. Olavs hospital i Trondheim klokken 15.

I 20-tiden sa sykehusets kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne til NTB at jentas tilstand er uendret.

Hun ble fløyet til sykehus med luftambulanse kort tid etter hendelsen før politiet hadde nådd frem til stedet.

Les også: Toåring døde etter hundebitt

Etterforskes

Da politiet kom frem til gården på Dragsten, tok de seg av familien. Hunden som beit jenta, er kjørt bort fra stedet i en kassebil.

– Vi vil avhøre vitner som var til stede, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Han legger til at det er altfor tidlig å si om noen vil bli siktet i saken. Det er ikke avgjort om hunden skal avlives. Politiet etterforsker saken.

Helse- og sosialenheten i Selbu kommune ble varslet om ulykken og sendte et psykososialt team til gården for å bistå de berørte.

Familiens hunder

Jenta var i følge med sin åtte år gamle søster da ulykken skjedde. De befant seg inne i en hundegård med over 20 hunder da hun ble bitt.

– Ulykken skjedde da søskenparet skulle hente noen valper, eller fore hundene. Det er foreløpig litt usikkerhet akkurat rundt dette foreløpig, sier Pedersen til Adresseavisen.

Eierne av hundene er jentas foreldre, og episoden skjedde hjemme på gården hvor de bodde. Ifølge operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Sør-Trøndelag politidistrikt var det et barn som ringte inn til nødetatene om hendelsen som politiet tvitret om litt før klokken 12.

Det er foreløpig uklart om søstrene var alene på gården da ulykken skjedde.

– Dette er en tragisk ulykke, og vi er avhengige av vitneutsagn for å få nærmere klarhet i dette. Det betyr vitneutsagn fra de pårørende i første rekke, og vi har valgt å avvente videre avhør med disse foreløpig, sier Pedersen.

Hundekjørermiljø

– Hunden har huskyutseende. Dette er et hundekjørermiljø, så jeg kan ikke si om hunden er renraset eller blandingshund, sier Pedersen.

Kriminalteknikere sikret fredag ettermiddag spor på gården og avsluttet arbeidet tidlig på kvelden.

– De skal nå finne ut hvordan hundeholdet er på gården, hva som har skjedd og få fakta på bordet. Så vil en politijurist vurdere hva som skal skje videre, sier politiets innsatsleder på stedet, Roger Mogstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus