Orkanen Arthur minker i styrke

Ekstremværet Arthur traff North Carolina som en kategori 2-orkan fredag morgen. Ingen mennesker er meldt omkommet, og orkanen minker nå i styrke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orkanen traff det amerikanske fastlandet sent torsdag kveld lokal tid og hadde vindstyrker på opp mot 163 kilometer i timen.

Les også: Orkan truer amerikansk nasjonalfeiring

Ingen mennesker er meldt omkommet, men over 18.000 husholdninger var strømløse tidlig fredag morgen, som jo var den amerikanske nasjonaldagen. Flere tusen er også evakuert og har fått feiringen ødelagt og utsatt.

Kort tid etter at den traff land, minket orkanen i styrke, og den beveget seg fredag nordøstover i North Carolina som en storm. Vindstyrken hadde sunket til 65 kilometer i timen, og den følges av store mengder nedbør.

Det amerikanske orkansenteret opplyser at Arthur i løpet av fredagen var ventet å bevege seg bort fra den amerikanske østkysten og tilbake ut i Atlanterhavet.

– Arthur beveger seg veldig fort. Det er gode nyheter ettersom vinden og regnet ikke vil bli værende lenge over North Carolina, sier meteorolog Chris Landsea ved orkansenteret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus