Solberg vil dra på i tusenårsmålenes sluttspurt

Torsdag var statsminister Erna Solberg (H) med på å samle FNs pådrivergruppe for tusenårsmålene i Kigali i Rwanda. Hun mener arbeidet må trappes opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 550 dager til FNs åtte tusenårsmål fra 2000 om utdanning, helse, likestilling og bærekraftig utvikling skal være nådd. Solberg vil nå sette inn sluttspurten.

– Møtet ga oss litt fornyet agenda for de siste 550 dagene. Vi skal fokusere på flyktningsituasjonen rundt om i verden, som å få utdanning ut, sørge for at ikke generasjoner går tapt fordi de er i en krise- og konfliktsituasjon og samarbeidet mellom helse og utdanning, sier Solberg til NTB.

Hun vil også arbeide med å gjøre regjeringer og FN-organisasjoner ansvarlige for hvordan de bruker pengene sine, og at de prioriterer å nå målene.

– Verden har kommet et godt stykke på vei i å nå tusenårsmålene om utvikling, men vi må akselerere innsatsen på alle områder før fristen utløper, sier statsminister en i en uttalelse.

Det er første gang pådrivergruppen, som er ledet av Solberg og Rwandas president Paul Kagame, er samlet i et afrikansk land.

Rwanda-besøket er en siste land på Solbergs afrikatur. Tidligere har hun besøkt Malawi og Sør-Afrika. Målet med rundreisen har vært å samle erfaringer og legge planer for pådrivergruppens og Norges videre arbeid for utvikling.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus