Draps- og voldtektsdømt siktet for voldtekt i Horten

Den 59 år gamle mannen sendes tilbake til Ila fengsel etter nesten 30 år bak murene. Foto: Holm Morten (Scanpix)
Den 59 år gamle mannen sendes tilbake til Ila fengsel etter nesten 30 år bak murene. Foto: Holm Morten (Scanpix)

En 59 år gammel mann er siktet for å ha voldtatt en kvinne i Horten. Mannen ble nettopp løslatt fra fengsel etter nesten 30 år bak murene for drap og voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Tønsberg tingrett ble mannen mandag varetektsfengslet i fire uker, opplyser Vestfold politidistrikt.

Mannen samtykket til varetektsfengsling, men erkjenner ikke straffskyld. Ifølge politiet skjedde overgrepet i en bolig i Horten i helgen, og det skal ikke være noen relasjon mellom mannen og kvinnen.

Begrensede opplysninger

– Politiet er i en tidlig fase av etterforskningen, og det er derfor svært begrenset med opplysninger som i denne fase vil tilflyte offentligheten, heter det i en pressemelding fra politiet.

Mannen har fått oppnevnt advokat Ann Turid Bugge som forsvarer. Hun ønsker overfor NTB ikke å kommentere saken.

Ifølge VG er 59-åringen tidligere dømt for flere voldtekter og ett drap og har tilbrakt nærmere 30 år av livet i fengsel. I 1994 ble han dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for voldtekt og kvelningsdrap på en kvinne. Det skjedde samme år som han ble prøveløslatt etter en dom for to voldtekter.

Dømt tolv ganger

Mannen er straffedømt til sammen tolv ganger, ifølge avisen Gjengangeren. I slutten av mai slapp han ut fra Ila fengsel og forvaringsanstalt i Bærum og kunne bosette seg i en leilighet i Horten.

Den nå voldtektssiktede mannen er tre ganger blitt overført til soning med lavere sikkerhetsnivå på Bastøy, men hver gang har han brutt reglementet og blitt sendt tilbake til Ila, skriver Gjengangeren.

– Det er som regel rusmisbruk eller uakseptabel atferd, uttalte Ila– direktør Knut Bjarkeid til avisen før løslatelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus