Brian Holm frikjent for overgrep

FRIFUNNET: Den danske ex-syklisten Brian Holm ble torsdag frifunnet for overgrepet han sto tiltalt for. Foto: Claus Bonnerup (Polfoto/AP Photo)
FRIFUNNET: Den danske ex-syklisten Brian Holm ble torsdag frifunnet for overgrepet han sto tiltalt for. Foto: Claus Bonnerup (Polfoto/AP Photo)

Den tidligere proffsyklisten Brian Holm er i en domstol i Frederiksberg frikjent for tiltalen om å ha befølt en sju år gammel jente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot Holm startet i tingretten i Frederiksberg onsdag. Han sto tiltalt for å ha befølt en syv år gammel jente i skrittet og deretter forsøkt å ta bilde av henne. Holm har hele tiden nektet straffskyld.

Under onsdagens rettsmøte kom det frem at Holm og den syv år gamle jenta hadde vidt forskjellige oppfatninger av hva som fant sted natt til 26. april.

Les også: Dansk proffsyklist tiltalt for å ha befølt jente

Holm skal ha kommet hjem fra en bytur, hvor han var blitt så full at han kastet opp. I sitt hjem fant han sin datter og hennes venninne sovende på soverommet. For å nå sin arbeidstelefon måtte han hoppe opp i sengen og flytte på venninnen, sa Holm i retten.

Ifølge jentas forklaring skal Holm ha trukket trusene av henne og befølt henne.

Torsdag ble han frikjent, melder nyhetsbyrået Ritzau.

– Det er ikke tilstrekkelige bevis for at Holm har foretatt de handlinger som blir beskrevet i anklagen, fastslår retten.

Bakgrunn: Dansk sykkelprofil siktet for overgrep mot barn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus