Mye grått og trist helgevær

GRÅTT: Det går mot trist helgevær for store deler av landet. (Foto: NTB scanpix)
GRÅTT: Det går mot trist helgevær for store deler av landet. (Foto: NTB scanpix)

Det blir mye grått, trist og vått vær til helgen. Unntakene er Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere steder rundt om i landet, ikke minst på Østlandet, har hatt svært varierende vær den siste uken. Lokale regnbyger har blitt avløst av perioder med sol før regnet har kommet tilbake igjen.

Til helgen kan man se fram til at periodene med sol blir avløst av mer nedbør. Det blir altså jevnt regnvær med regnbyger innimellom. Men søndag blir det noe bedre.

– Veldig vått

– På fredag vil det for det meste være oppholdsvær på Østlandet, mye skyer, men ikke så mye nedbør. Unntakene er Telemark og Agder, der det vil komme en del regn, sier meteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt.

Regnværet fortsetter lørdag med en sørøstlig vind som gir pålandsvind langs kysten av Østlandet. Det fører til mye nedbør spesielt i Telemark og Agder, med kraftige regnbyger og lokal torden, men det blir mye vann også på resten av Østlandet.

– Regnbygene vil trolig spre seg østover langs kysten. I fjellet kommer det regn fra sørvest. Det vil bli veldig vått til fjells og vind opp til kuling, fastslår Stenmark.

I Møre og Romsdal, Trøndelagsfylkene og i Nord-Norge ser det imidlertid bedre ut med mye oppholdsvær og stort sett pent vær, men med mulighet for lokale ettermiddagsbyger i Nord-Norge og noe tåke i Nord-Troms og Finnmark.

Ganske varmt

Trøsten for mange som holder til i de mer nedbørutsatte stedene i helgen er at temperaturen ikke vil bli særlig mye lavere.

– Lørdag venter vi for det meste forholdsvis varmt vær med en sørlig vind som gir varm luft. På Sørlandet vil det bli noe kjøligere, det er ikke mange steder som får mer enn 20 grader, sier Stenmark.

Søndag fortsetter i samme mønster som lørdag, med mye nedbør og regnbyger sør fors Stad, men statsmeteorolog Arild Mentzoni kan trøste med at det letner i løpet av dagen.

– Utpå søndagen vil det bli bedre vær med oppholdsvær etter mye regn først på dagen. Både i Møre og Romsdal og Trøndelag vil det også være opphold og til dels pent vær, og det samme gjelder Nord-Norge. Men det kan komme litt regn sør i Nordland på slutten av dagen, sier Mentzoni.

Kaldt på kysten

Også søndag vil det være forholdsvis varmt de fleste stedene, med godt over 20 grader mange steder. Unntaket vil være kysten av Vest-Finnmark som vil oppleve under 10 grader.

– Men der er det aldri varmt ettersom kysten får vind fra Barentshavet, og den blir aldri varm, avslutter Mentzoni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus