Muslimer forbys å faste i Kina

En muslimsk kvinne bryter fasten ved soloppgang i moskeen Niujie i Kinas hovedstad Beijing søndag, første dag i muslimenes fastemåned ramadan. I Xinjiang-provinsen, som er hjem for flere millioner kinesiske muslimer, har myndighetene forbudt mange å faste. Foto: Kim Kyung-Hoon (Reuters)
En muslimsk kvinne bryter fasten ved soloppgang i moskeen Niujie i Kinas hovedstad Beijing søndag, første dag i muslimenes fastemåned ramadan. I Xinjiang-provinsen, som er hjem for flere millioner kinesiske muslimer, har myndighetene forbudt mange å faste. Foto: Kim Kyung-Hoon (Reuters)

Kinesiske myndigheter forbyr offentlig ansatte, studenter og lærere i Xinjiang-provinsen vest i Kina å faste under muslimenes hellige måned ramadan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke institusjoner har publisert varsler på nett hvor de advarer folk mot å la være å spise og drikke under fastemåneden. Samtidig fortalte mange studenter på sosiale medier onsdag at lærere har tvunget dem til å drikke vann offentlig, melder nyhetsbyrået DPA.

Xinjiang er hjemregion til den kinesiske minoriteten uigurer, som i hovedsak er muslimer. Av en befolkning på 21,8 millioner er rundt åtte millioner uigurer.

Mange i minoriteten er bekymret for det de mener er kulturell og religiøs undertrykkelse. De siste månedene har flere titall sivile blitt drept i en rekke angrep som myndighetene anklager ytterliggående islamister og uiguriske separatister for å stå bak.

Praktiserende muslimer verden over faster fra soloppgang til solnedgang under den hellige måneden ramadan. Fasten er en av de fem trossøylene i islam, og muslimer tror de første åpenbaringene av Koranen fant sted i måneden ramadan.

Kinas regjering er offisielt ateistisk, og i årevis har den slått ned på fasting i Xinjiang under ramadan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus