Fire uker varetekt for siktet i imam-saken

Moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo. Imam Nehmat Ali Shah ble angrepet av en maskert mann på Grønland 17. juni. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)
Moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo. Imam Nehmat Ali Shah ble angrepet av en maskert mann på Grønland 17. juni. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

38-åringen som er siktet for drapsforsøket på imam Nehmat Ali Shah, er varetektsfengslet i fire uker med medie- og besøksforbud. En av ukene er i isolasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fengslingsmøtet gikk bak lukkede dører i Oslo tingrett. Politiet ba om at mannen ble satt to uker i isolasjon, men ble ikke hørt.

– Politiet ønsket to uker i isolasjon av hensyn til etterforskningen. Vi har tatt betenkningstid når det kommer til isolasjonstiden. Eventuelt må det ankes i løpet av en uke for at det skal ha noen effekt. Men vi fikk medhold i det viktigste, som var at siktede ble varetektsfengslet, sier jurist Leif Morten Eide til NTB.

Siktet anker ikke

Den siktede har akseptert fengslingen i fire uker fordi han skjønner at politiet trenger tid til å etterforske slik at han kan bli sjekket ut av saken, heter det i kjennelsen som er tillatt gjengitt.

Den siktede har bakgrunn fra gjengmiljøet Young Guns, ifølge Dagbladet. Avisa skriver at mannen for fire år siden ble dømt i Borgarting lagmannsrett til ett og et halvt års fengsel i den store Young Guns-saken, der elleve personer fra miljøet ble tiltalt for flere alvorlige voldshendelser, ulovlige våpen og trusler.

Bakgrunn: Sterkt preget moské etter angrep på imam i Oslo

Dømt tidligere

Han skal være dømt en rekke ganger tidligere, blant annet i forbindelse med en større narkotikasak i Asker. Han var også involvert da Young Guns barket sammen med B-gjengen utenfor lagmannsretten i Oslo sentrum i mai 2009.

Ifølge VG skal politiet ha sikret seg bilder av 38-åringen rundt stedet på Grønland i Oslo der imamen ble angrepet. Sammen med en hittil ukjent person skal han ha flyktet fra stedet i en ventende bil. Politiet leter fortsatt etter minst én person som de knytter til angrepet, skriver avisa.

Imam Nehmat Ali Shah ble angrepet av en maskert mann utenfor sitt hjem i Motzfeldts gate 17. juni. Skadene ble først betegnet som livstruende, men imamen ble utskrevet fra sykehus dagen etter.

Mer om saken: Her ble imamen brutalt angrepet

Reaksjon: Akhtar Chaudry: – Kan oppfattes som et angrep på fellesskapet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus