Rekordregn, tørke, kulde og varme preget juni

Oslo satte nedbørsrekord i juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo satte nedbørsrekord i juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Men Oslo satte regnrekord i juni, var Vest-Agder tørrlagt. Varmest var det i Buskerud med over 28 grader, mens det var nesten 7 kuldegrader i Oppland samme dag som sola sto som høyest på himmelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målestasjonen på Blindern i Oslo registrerte 27. juni landets høyeste døgnnedbør uansett måned med 72,8 millimeter. Dagen før satte samme målestasjon rekord for 60 minutters nedbør med 46,1 millimeter, takket være en kraftig regnbyge.

For landet som helhet ble imidlertid juni generelt tørr og varm. Lista fyr i Farsund i Vest-Agder fikk kun 5 millimeter nedbør i juni, noe som er 7 prosent av normalen.

Månedstemperaturen for hele landet lå 0,3 grader over normalen. Varmest var det 18. juni i Nedre Eggedal i Buskerud med 28,6 grader. Kaldest var det 21. juni på Juvasshøe i Lom i Oppland med 6,8 kuldegrader.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus