Di María skjøt Argentina til kvartfinale

Angel Di Maria scoret vinnermålet da Argentina tok seg til kvartfinale i VM på bekostning av Sveits. Foto: Paulo Whitaker (Reuters)

Argentina spilte fantasiløst i 118 minutter. Så dukket Ángel Di María opp og sendte argentinerne til VM-kvartfinale med 1-0 over Sveits.

Det ble noen dramatiske sluttminutter på Arena de São Paulo. Etter to jevne og sjansefattige ekstraomganger utnyttet Argentina en sveitsisk forsvarsfeil.

Mens alle sveitserne var opptatt av å stoppe Lionel Messi, fant superstjernen en umarkert Di María på siden. Real Madrid-spilleren plasserte ballen elegant i det lengste hjørne bak Diego Benaglio.

– Seieren var mer enn fortjent. Vi satte våre liv og sjel i dette. Vi prøvde hele tiden å spille vårt spill, og vi gjorde kun én feil i første omgang som ga dem en én-til-én-situasjon med keeper, sa Di María.

Etter baklengsmålet hadde Sveits fortsatt tid til å svare. På overtid nikket innbytter Blerim Dzemaili i stolpen, før han satte returen utenfor fra kloss hold.

– Fotball er brutalt. Dessverre hadde vi ikke nok styrke mot slutten. En liten feil avgjorde, men det er fotballens natur, sa Sveits' assistenttrener Michel Pont.

Messi og co. har slitt med å imponere i Brasil. Heller ikke mot Sveits fikk laget forløst sitt offensive potensial, men i det 118. minutt kom finspillet mange har savnet hos Argentina. I kvartfinalen venter enten Belgia eller USA.

Begge lag åpnet forsiktig, og det tok tid før São Paulo-publikummet fikk se tilløp til farlige sjanser. I en jevnspilt første omgang kom Sveits til den klart største muligheten på en konting etter 36 minutter.

Mer trykk

Xherdan Shaqiri serverte Josip Dmic ballen raskt i bakrom. Alene med Sergio Romero prøvde spissen å lobbe Sveits i ledelsen. Han hadde både tid og rom, men den argentinske målvakten tok avslutningen i fast grep. Der burde Dmic gjort 1-0.

Etter pause klarte Argentina å sette sveitserne under betraktelig mer press, og spesielt Gonzalo Higuaín ble toneangivende. I det 62. minutt stanget Napoli-spissen et innlegg fra Marcos Rojo i retning nettmaskene, men Benaglio reagerte kjapt og reddet Sveits.

Sisteskansen måtte også kaste seg i aksjon da Messi i det 78. minutt endelig testet skuddfoten. Benaglio ga retur i farlig område, men desperate sveitsere fikk til slutt kontroll.

Holdt stand

Selv om Argentina styrte og hadde overtaket i hele annen omgang, ryddet Ottmar Hitzfelds mannskap unna det som kom av argentinsk skyts.

For fjerde gang i mesterskapet ebbet en åttedelsfinale ut i ekstraomganger.

Ikke helt uventet holdt lagene et lavere tempo i ekstraomgangene. Det førte til at Sveits fikk løftet seg og unngikk en evig forsvarskamp i egen målgård.

I det 109. minutt var Di Maria nær å avgjøre for Argentina. Fra utsiden av 16-meteren tvang han Benaglio ut i full strekk med et hardt skudd. Ni minutter senere satt den for Di María.

Tapet markerte slutten for Ottmar Hitzfelds strålende trenerkarriere. Tyskeren har varslet at han pensjonerer seg etter VM.