Kaptein Sabeltann fyller 25 år

Det er i år 25 år siden Kaptein Sabeltann så dagens lys. Det feires med en ny, storslått film.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (ABC NYHETER): Terje Formoes Kaptein Sabeltann har vært et fast innslag i dyreparken i Kristiansand i 25 år. Barn og voksne som i sommer velger å legge et besøk innom parken, vil få kontakt med både kapteinen og mannskapet hans. Der spaserer nemlig rundt i Kaptein Sabeltanns Verden i sommer.

Storslått film

Som en ekstra feiring av jubileet har det også blitt laget et ny film - «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama». Den storslåtte filmen har blitt filmet på tre forskjellige kontinenter og kostet 50 millioner å lage. Filmsettet har vært innom Thailand, England og Marokko.

Se filmtraileren øverst i artikkelen.

Filmen, der blant annet skuespillere som Pia Tjelta og Odd Magnus Williamson er med på rollelisten, kommer på norske kinoskjermer til høsten. Kaptein Sabeltann spilles av samme mann som har hatt rollen siden 2010; Kyrre Haugen.

– For meg var det en ære og bli spurt. Det har vært utrolig spennende å få gjøre Kaptein Sabeltann på min måte. I filmen blir alt mye mer autentisk - vi har vært ute på åpent hav, fått saltvann i barten, lekt med kuler og krutt... Det har vært utrolig gøy, sier Sydness i en kommentar til Dagbladet.

Det er allerede planlagt å lage to ytterligere filmer til om de samme personene.

Gepard-park

Besøkende som tidligere har lagt turen innom den populære parken, kan i år få en ny opplevelse. Årets store nyhet er nemlig en stor gepard-park. Geparden er verdens raskeste pattedyr og har en toppfart på 110 kilometer i timen.

Gepardene har vist seg å være en suksess. Allerede under åpningen av parken 29. mai tok 2.500 besøkende turen innom den nye attraksjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus