Kvinnelig politiker dømt for mishandling av datter

En kvinnelig Høyre-politiker på Sørlandet er dømt til ti måneders fengsel for fysisk og psykisk mishandling av datteren. Straffen i ankesaken er den samme som i første rettsrunde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen må også betale 60.000 kroner i oppreisning til datteren, som i dag er i tenårene, skriver Nettavisen. begge rettsinstanser har lagt stor vekt på datterens forklaring.

«Lagmannsretten er kommet til at siktede har gjort seg skyldig i (...) gjentatt mishandling av sin datter (...) Datteren har i en årrekke vært utsatt for massiv psykisk trakassering og ved enkelte anledninger fysisk vold», heter det i dommen. Mishandlingen har pågått i flere år, fra 2005 og fram til 2012.

Forsvarer Sol Elden sier kvinnen tar dommen svært tungt, og at den er anket.

– Vi registrer lagmannsrettens konklusjon, men er absolutt helt uenig i dommen, sier Elden.

Tross oppfordringer fra partiet, har kvinne ikke søkt permisjon, men har vært aktiv i politikken mens saken har pågått. Lederen i Høyres bystyregruppe ønsker ikke å kommentere saken der den står nå.

– Hun har vært aktiv fram til sommeren, men nå er det sommerferie, sier han til Nettavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus