Tinder-gründer anmeldt for seksuell trakkasering

Den tidligere markedssjefen i Tinder mener hun ble sparket da hun ønsket å forlate Tinder for det hun selv kaller "en beskjeden etterlønn". Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Den tidligere markedssjefen i Tinder mener hun ble sparket da hun ønsket å forlate Tinder for det hun selv kaller "en beskjeden etterlønn". Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Gründer Justin Mateen har gjort stor suksess med sjekke-appen Tinder. Nå er han selv anmeldt for seksuell trakassering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den populære sjekke-appen Tinder har tatt både det norske og det internasjonale app-markedet med storm.

Nå er grunderen bak appen, Justin Mateen, anmeldt for trakassering. Det melder nettstedet Techcrunch.

Oppførte seg upassende

Det er den tidligere markedsjefen i Tinder, Whitney Wolfe, som mandag denne uken leverte anmeldelsen til Los Angeles Superior Court.

Wolfe anklager Mateen for blant annet å ha kalt henne en «hore» foran andre i ledelsen, og at han skal ha utsatt henne for «sexistiske, rasistiske, og ellers upassende kommentarer, e-poster og tekstmeldinger».

Anmeldelsen trekker også frem hvordan Mateen sjekket opp Wolfe da han var hennes sjef, og at han krevde at hun ikke skulle møte andre menn i et halvt år etter at forholdet dem i mellom skar seg, skriver NRK.

Wolfe hevder hun ble sparket fra Tinder etter at hun tilbød seg å gå av for det hun kaller «en beskjeden etterlønn».

Suspendert

Tinder har nå suspendert Justin Mateen og skriver i en pressemelding at det etter anmeldelsen har blitt klart at Mateen har sendt private meldinger til Wolfe med upassende innhold.

«Vi fordømmer disse meldingene, men mener at Wolfes påstander om Tinder og selskapets ledelse, er ubegrunnet», skriver selskapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus